Ziraat Türkiye Kupası’nda Trabzonspor’un rakibi Başakşehir idi. Özellikle son dönemlerde iyi futbol oynayamayan Bordo Mavililer’in ne yapıp edip çeyrek finale çıkması gerekiyordu. Çeyrek finalin kapısı son maçta üç puan almaktan geçiyordu.

Fatih Tekke maça Onuachu, Oulai ve Zubkov gibi as isimleri yanında oturtarak başladı. Augusto duran toptan kafayla golü attığında dakikalar henüz altıyı gösteriyordu. Çok aman aman bir futbol seyredemeden ilk yarı tamamlandı. Başakşehir ikinci yarıya golle başladı. Da Costa, Trabzonspor savunmasının zincirleme hatasını affetmedi ve maçta skor eşitlendi. Oyun tatmin etmeyince Fatih Tekke Onuachu, Oulai ve Zubkov’u sahaya sürdü. Hemen akabinde Hırvat Brnic ile golü kalesinde gördü. 2-1’e gelen maç birden 2-2 oldu. Mustafa Eskihellaç rakibi bozguna uğratıp çok iyi vurunca maç eşitlendi. Sonrasında Onuachu solo bir gol attı. Bir dakika sonra da Başakşehir kalecisi Doğan Alemdar’ın çok büyük hatasıyla Ozan Tufan’ın golü geldi. 4-2 biten maçta kazanan ve kupada yoluna devam eden taraf Trabzonspor oldu.

İyi oynamadan kazanabilmeyi öğrenen Bordo Mavililer, Başakşehir karşısında da aynı tabloyu çizdi. Yenilen goller acemice, atılan goller ya duran top ya da şahsi. Hak yemeyelim söyleyelim, Trabzonspor maçı Başakşehir’den daha çok haketti. Golleri de buldu. Ama Trabzonspor istenilen seviyede değil. Okay ve Savic güven vermiyor. Umut Nayir henüz takıma adapte olamamış. Takım savunması yeterli değil. Kanat organizasyonları yeterli değil. Yedek kulübesi güçlü değil. Kaleci Onuralp pırlanta gibi. Işıl ışıl parlıyor sahip çıkmak lazım. Son bölümde oyuna giren Salih Malkoçoğlu da pırlanta. Ona da sahip çıkmak gerek. Günün sonunda Trabzonspor kupada ve ligde yoluna devam ediyor. Her şeye rağmen tebrik etmek lazım.