Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde düzenlenen mezuniyet törenine; Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu, Vakfıkebir Kaymakamı Kadir Ulusoy, Vakfıkebir Belediye Başkan Vekili Aydın Çalış, Vakfıkebir Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Aytemiz, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürü Mükrem Ilgıt Aksu, Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, Önceki Dönem Vakfıkebir Belediye Başkanları Muhammet Balta ve Hayri Birinci, Vakfıkebir İlçe Kurum Amirleri, Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu Kurucu Müdürü Prof. Dr. Rahmi Yamak, Çevre İlçelerin Meslek Yüksekokulu Müdürleri ve Yüksekokul Sekreterleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri, Sektör Temsilcileri, Basın Mensupları, Yüksekokul Yönetimi, Akademik ve İdari Personeller ile Öğrenciler ve Değerli Aileleri katıldılar.
Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Emin Âşıkkutlu konuşmasında: “Saygıdeğer protokol üyeleri, kıymetli akademisyenlerimiz, değerli ailelerimiz ve bugün emeklerinin karşılığını almanın gururunu yaşayan sevgili mezunlarımız; Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyor, Vakfıkebir Meslek Yüksekokulumuzun 20. Dönem Mezuniyet Töreni’ne hoş geldiniz diyorum. Bugün burada yalnızca bir eğitim sürecinin tamamlanmasını kutlamak için değil; aynı zamanda bilgi, emek, azim ve kararlılıkla şekillenen bir başarı hikâyesine tanıklık etmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Mezuniyet, bir son değil; yeni başlangıçların, yeni sorumlulukların ve yeni hedeflerin kapısını aralayan önemli bir dönüm noktasıdır. Alınan diplomaların yalnızca eğitim sürecinin tamamlandığını gösteren bir belge değil; aynı zamanda emeklerinin, sabırlarının ve mesleki yeterliliklerinin bir göstergesidir. Ayrıca, günümüz dünyasındaki teknolojik gelişmeler, dijital dönüşüm ve yapay zekâ uygulamalarının çalışma hayatını hızla değiştirdiği; mezunların bu değişime uyum sağlayabilmeleri için sürekli öğrenmeleri, kendilerini geliştirmeleri, etik değerlere bağlı kalmaları ve ekip çalışmasına açık olmaları gerekmektedir” dedi.
Konuşmasında öğrencilerin başarılarında gösterdikleri fedakârlık ve verdikleri destek nedeniyle ailelere, akademik ve idari personellere teşekkür eden Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu; mezunlara, hayat boyu öğrenmeye devam etmeleri, karşılaştıkları zorluklar karşısında yılmamaları ve hayallerinin peşinden gitmelerini vurguladı. Ayrıca geleceği şekillendirenlerin değişime yön veren kişiler olduğu belirterek mezunların başarılarının üniversite için her zaman gurur kaynağı olacağını ifade etti.
Törende konuşmaları için kürsüye davet edilen Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Kadir Ulusoy, mezun gençlere yönelik motivasyon dolu bir konuşma gerçekleştirdi. Eğitimin hayat boyu süren bir yolculuk olduğunu belirten Kaymakam Ulusoy; "Sadece bir diplomaya değil, vatanına ve milletine bağlı, üreten bireyler olmaya odaklanın. Vakfıkebir’de geçirdiğiniz bu yılları ve kazandığınız dostlukları unutmayın" diyerek öğrencilere meslek hayatlarında başarılar diledi.
Törende konuşmaları için kürsüye davet edilen Vakfıkebir İlçe Belediye Başkan Vekili Aydın Çalış: “Sayın protokol üyeleri, değerli akademik ve idari personelimiz, kıymetli velilerimiz ve sevgili öğrencilerimiz; bugün burada, öğrencilerimizin emek, azim ve kararlılıkla tamamladıkları eğitim yolculuğunu kutlamak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Mezuniyet, sadece bir eğitim sürecinin sonu değil, aynı zamanda yeni başlangıçların da kapısını aralayan önemli bir dönüm noktasıdır. Sevgili mezunlarımız; bilgi, beceri ve deneyimlerle donanmış bireyler olarak geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğinize inanıyoruz. Hayatınız boyunca öğrenmeye, üretmeye ve ülkemize değer katmaya devam edeceğinizden hiç şüphemiz yoktur. Bu süreçte sizlere destek olan ailelerinize, özveriyle emek veren akademik ve idari personelimize teşekkür ediyor; mezun olan tüm öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.
BU GURUR VAKFIKEBİR MYO’NUN
Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Tolga Ergün konuşmasında: “Bugün burada çok özel ve kıymetli bir günü yaşamaktayız. Bu gurur Vakfıkebir Meslek Yüksekokulunun. Trabzon Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu olarak 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılında mezun durumunda olan 153 öğrencimizi, geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimizi Türkiye’nin her bir ilinde çalışabilecek birikime sahip, sağduyulu, çağdaş bireyler olarak yetiştirmenin ve yeni yaşamlarına uğurlamanın kıvancını, gururunu, mutluğunu ve aynı zamanda hüznünü bir arada yaşıyoruz. Meslek Yüksekokulumuz, kurulduğu günden bu yana hem nitelik ve hem de nicelik bakımından ilçemizin ve ilimizin bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimine önemli katkılar sağlayarak daima çalışmayı ve üretmeyi vazife edinmiştir. Bu kapsamda, ihtiyaç hissettiğimiz her alanda desteklerini bizlerden esirgemeyen başta Trabzon Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Emin ÂŞIKKUTLU olmak üzere Üniversitemiz Meslek Yüksekokullarından sorumlu Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Atilla ÇİMER’e; dış paydaşlarımızdan İlçe kaymakamlığımıza, İlçe belediye başkanlığımıza, güvenlik kurumlarımıza, ilçemizdeki kamu kurum ve kuruluşlara, ilçe esnaflarımıza ve değerli basın mensuplarımıza gönülden teşekkür ediyorum” dedi.
YÜKSEKOKULUN TÜBİTAK PROJE BAŞARISI
Müdür Ergün: “2026 yılında sonuçları açıklanan TÜBİTAK 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı ve TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında hazırlanan projeler destek almaya hak kazanmıştır. Bu başarılar yüksekokulun araştırma ve öğrenci odaklı proje üretme kapasitesini göstermektedir. Bu kapsamda akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.
GELECEK İLE İLGİLİ HEDEFLER
Müdür Ergün: “Öncelikli hedefler arasında öğrenci sosyal ve sportif alanlarının geliştirilmesi, yeni bölümlerin açılması, mevcut programların günümüz ihtiyaçlarına göre güncellenmesi ve öğrenci sayısının artırılması bulunmaktadır. Ayrıca kalite standartlarına uygun eğitim anlayışının güçlendirilmesini hedefliyoruz. Dış paydaşlarla yapılan ve yapılması planlanan toplantılar sayesinde sektörün beklentilerinin programlara yansıtılacağı ve öğrenci odaklı TÜBİTAK proje sayısının artırılmasını amaçlıyoruz” dedi
BARINMA SORUNUMUZ YOKTUR
Müdür Ergün: “Yüksekokulumuzun bulunduğu Vakfıkebir İlçesinde Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)'na 14 katlı, 2 bloktan oluşan toplam 500 kişilik (250 Erkek, 250 Kız) kapasiteli Modern Yurt binaları bulunmaktadır. Yüksekokulumuz, öğrenci odaklı eğitim anlayışı ve donanımlı ortamlarıyla, akademik başarıyı ve kişisel gelişimi bir arada sunan ideal bir öğrenim alanı sağlamaktadır” dedi.











