Trabzonspor’un sezon başında Portekiz ekibi Estoril’den kadrosuna kattığı Yeşil Burun Adalı sağ bek Wagner Pina, bordo-mavili formayla sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekti.
Bu sezon Trabzonspor formasıyla 37 resmi maça çıkan 23 yaşındaki futbolcu, 8 asistlik katkı sağladı. Wagner Pina’nın özellikle hücumdaki etkisi ve atletik performansıyla Avrupa kulüplerinin radarına girdiği belirtildi.
Avrupa’dan 3 kulüp takipte
Takvim’in Avrupa basınından derlediği haberlere göre; İngiltere’den Fulham, Almanya’dan Bayer Leverkusen ve Portekiz temsilcisi Braga, Wagner Pina’yı yakından takip ediyor.
Yeşil Burun Adaları Milli Takımı ile Dünya Kupası vitrininde de boy göstermesi beklenen genç oyuncunun değerinin daha da artabileceği ifade ediliyor.
Karar turnuva sonrası verilecek
Wagner Pina için nihai kararın turnuva sonrasında verilmesi planlanıyor. Yeşil Burun Adaları Milli Takımı formasını 12 kez giyen genç futbolcunun Trabzonspor ile olan sözleşmesi 2029 yılında sona eriyor.
Teknik direktör Fatih Tekke’nin en güvendiği isimlerin başında gelen Wagner Pina, bordo-mavili takımda sezonun dikkat çeken oyuncuları arasında yer alıyor.





