MECLİSTE BÖYLE SESLENDİ: SİYASİ TETİKÇİ…
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde dün ciddi oranda tansiyon yükseldi… Düşünün, meclis üyeleri yerlerinde kalktı, birbirlerine karşılıklı yüksek sesle hitap etti.
Tartışma, AK Partili Hayrat Meclis Üyesi Ahmet Şahin ile CHP Ortahisar Meclis Üyesi Celal Akaç, Ortahisar
Belediye Başkanı Ahmet Kaya ve CHP Grup Başkan Vekili Cüneyit Zorlu arasında yaşandı…
Diğer üyelerin birçoğu ortamı sakinleştirmeye çalıştı…
Hatta birçok meclis üyesi yerinden kalkarak her iki tarafın olduğu yere gitti ve meclis üyelerini sükunete çağırdı…
Peki tartışma nerede başladı?
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın, Trabzon Esentepe’yi ilgilendiren bir madde üzerinden söz alması ve sonrasında İBB’nin Trabzonspor için yapılan planı dava etmesine açıklık getirmesiyle başladı.
İlk etapta AK Partili meclis üyeleri, konunun gündem dışı olduğu için söz verilmemesini istedi.
Ancak Başkan Kaya, konunun Trabzon’u ilgilendiren maddeyle benzer olduğundan dolayı gündem dışı olmadığını ifade etti.

Bunun üzerine meclis Başkan Vekili Faruk Kanca da Kaya’ya sözlerine devam etmesini istedi…
Kaya, konuyu açıkladı ki bunu dün haberimizde yazmıştık…
Sonrasında AK Parti Grup Başkan Vekili Cevdet Bayraktar, ardından yeniden Ahmet Kaya, sonrasında yine Bayraktar söz aldı…
Konu bu noktada İBB’nin tutuklu Trabzonlu Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na gelince karşılıklı atışmalar yaşandı…
Ardından, Kaya’nın “Bu arkadaş sokaklarda gezerken, Ekrem İmamoğlu Trabzonspor’da yöneticilik yapıyordu, parasıyla katkı yapıyordu” sözlerinden sonra daha önce tartışmaya dahil olmayan Hayrat AK Partili Meclis Üyesi
Ahmet Şahin de tartışmaya yüksek tondan dahil oldu…
Tabii böyle olunca sesler de yükseldi…
Birçok isim yerinden kalktı…
Hatta mecliste ‘Sen kimsin lan’, ’Ağa oldunuz ya…’, “Her zaman sen aynısını yapıyorsun”, “Haddini bil”, “Tetikçilik yapacaksan git başka yerde yap”, “Benim işe ihtiyacım yok, makama da mevkiye de ihtiyacım yok”, “Tetikçi, siyasi tetikçi” sözleri duyuldu…
Tartışma diğer meclis üyelerinin de araya girmesiyle noktalandı…
MECLİSİN SONUNDA HELALLİK İSTEDİ…
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin dünkü oturumunun sonunda, siyasi tartışmaların dışında duygusal bir an yaşandı.
Meclisin en yoğun çalışan komisyonlarından biri olan İmar Komisyonu’nun Başkanı Hüseyin Özderya, toplantının bitiminde söz alarak tüm meclis üyelerinden helallik istedi.
Elbette bunun özel bir nedeni vardı.
Özderya, bugün itibarıyla hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gideceğini belirtti.
Bu anlamlı yolculuk öncesinde hem meclis üyelerine hem de belediye yönetimine hitap eden Özderya, görev süresi boyunca alınan kararlarla zaman zaman başkanları ve meclis üyelerini zorlamış olabileceklerini ifade etti.

Ancak tüm kararları vicdanen rahat bir şekilde aldığını vurgulayan Özderya, şu sözlerle salona seslendi:
“Allah nasip ederse yarın hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gideceğim. Verdiğimiz kararlarda belki belediye başkanlarımızı ve meclis üyelerimizi zorlamış olabiliriz. Ama bütün kararları vicdanım rahat bir şekilde verdiğimi ifade etmek istiyorum. Ben sizlere gönülden hakkımı helal ediyorum. Sizlerden de hakkınızı helal etmenizi istiyorum.”
Tabii meclis üyelerinin hepsi de sanki neredeyse hep bir ağızdan haklarını helal ettiklerini söyledi.
Siyasetin sert tartışmalarına sıkça sahne olan meclis salonunda bu kez daha farklı bir atmosfer oluştu. Zaman zaman hararetli görüşmelerin yaşandığı ortamda, Özderya’nın sözleri meclise manevi bir hava kattı.
FAHRİ DOKTORA ÜNVANI VERİLECEK…
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, şehrimizin evladı Abdulkadir Uraloğlu, önümüzdeki hafta Trabzon’a bir ziyaret gerçekleştirecek.
Bakan Uraloğlu’nun Türkiye’de verdiği hizmeti görmemek elde değil. Hem Karayolları Genel Müdürlüğü görevinden itibaren hem de Bakan olduğu tarihten bu yana dur durak bilmeksizin çalışıyor.
20 Mayıs tarihinde de Trabzon’da olacak. Şehrimizde eğitim veren Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesi’nde programlara katılacak.

Trabzon Üniversitesi’nin kuruluşunun 8. yıl dönümü kutlama programlarına katılacak olan Bakan Uraloğlu, buranın ardından KTÜ’nün kuruluşunun 71. Yıl Dönümü vesilesiyle Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde olacak.
Ayrıca burada hem ulaşım anlamında yaptığı başarılı çalışmalar hem de KTÜ mezunu olması sebebiyle kendisine mühendislik fakültesi tarafından fahri doktora unvanı verilecek…
ELEKTRİK KRİZİNİN PERDE ARKASI…
Trabzon’daki Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Numune Kampüsü, son iki gündür yaşadıkları elektrik kesintisiyle gündemde.
Bu kesintiler, hastaneye başvuran birçok vatandaşın büyük mağduriyet yaşamasına neden oldu. Edindiğimiz bilgilere göre, hastanede jeneratör yenileme işlemleri için bir ihale yapılmıştı.
Ancak bu süreçte bazı aksaklıklar yaşandı. Firma, çalışmalara başladıktan sonra bazı cihazların değiştirilmesi gerektiğini fark etti.
Geçtiğimiz gece 8’den itibaren elektrik sistemini kapatan firma, jeneratör bakımlarını yapmaya başladı. Ancak, yapılan işlemler sırasında bazı bağlantılar ters yapıldı ve sorun ortaya çıktı.
Trabzon İl Sağlık Müdürü Mehmet Topsakal, elektrik kesintisinin aslında planlı bir kesinti olduğunu belirtti. Ancak yaşanan aksaklıkların teknik bir hata nedeniyle meydana geldiğini ifade etti.

Gece geç vakitlerde değişmesi gereken bir parça olduğunu fark eden çalışanlar bu süreci sabah hallettiler. Ancak bu süreçte bazı aksaklıklar meydana geldi.
Kaçak akım rolesi nedeniyle hem gece vakitlerinde hem de dün sabah saatlerinde Müdür Topsakal’ın söylemine göre planlı bir kesinti gerçekleştirildi.
Biz kendisine gelen şikayetleri ilettiğimiz zaman kendisinin de gündüz saatlerinde yapılan kesintiden haberi oldu.
Ancak bu durumu da önümüzdeki günlerde bir kesintiyle karşılaşıldığında mağduriyet yaşanmaması için yapıldığını söyledi.
FATİH TEKKE’NİN SAVİC TALEBİ
Trabzonspor’da bu sezon, Savic’in yazdığı hikaye gerçekten dikkat çekici. Uğurcan Çakır’ın ardından kaptanlık görevini devralan Karadağlı oyuncu, hem saha içinde hem de saha dışında takıma büyük katkılar sağladı.
Savic, sadece performansıyla değil, aynı zamanda liderlik vasıflarıyla da büyük beğeni topladı. Kaptanlık görevini üstlendiği günden itibaren, Trabzonspor’un seviyesini öyle bir noktaya taşıdı ki, Fatih Tekke’nin en güvenilir isimlerinden biri haline geldi.
Ancak, her hikayede olduğu gibi, Savic’in de karşılaştığı zorluklar var. Sürekli yaşadığı sakatlıklar, onun adına büyük bir dezavantaj oluşturuyor.
Sakatlıklar nedeniyle sahada olmadığı zamanlarda ise Trabzonspor’un başı büyük dertte oldu. Özellikle takımın savunma gücünü ve oyun disiplinini birleştiren Savic’in eksiklikleri, Trabzonspor’un bazı kritik maçlarda zorlanmasına sebep oldu.
Tüm bu yaşanan gelişmeler ışığında, Fatih Tekke, sezonun en kritik maçlarından biri olarak adlandırılan Gençlerbirliği maçı öncesinde Savic ile özel bir görüşme gerçekleştirdi.

Tekke, Savic’in takıma moral kaynağı olacağını ve liderlik vasıflarından yararlanmanın takım için büyük önem taşıdığını belirterek, oyuncunun kadroda yer almasını istedi.
Savic, son iki haftadır antrenmansız bir şekilde kadroya dahil oldu, ancak forma şansı bulması beklenmiyor.
Kulübede oturacak olsa da, maçı izlerken takımın sevk ve idaresini bizzat o yapacak. Fatih Tekke, Savic’ten, tecrübeleriyle genç oyunculara rehberlik etmesini ve takıma moral kaynağı olmasını istedi.
Bu kritik maç öncesinde, Savic’in tecrübesi ve liderlik rolü, takımın mental gücünü artırmaya yönelik önemli bir hamle olarak görülüyor. Ancak bu stratejik adım, sahada nasıl bir etki yaratacak?
Takımın morali, Tekke’nin beklediği şekilde artacak mı?
Savic’in kulübede olsa da takım üzerindeki etkisi, Trabzonspor’un başarısında belirleyici bir rol oynayacak mı? Bunu hep birlikte göreceğiz.
TRABZONSPOR YENİ KURALA UYUYOR MU?
Süper Lig'de 2026/27 sezonunda uygulanacak olan yeni yabancı oyuncu kuralı, Trabzonspor için büyük bir avantaj sunuyor.
Süper Lig'de 12+2 yabancı kuralından, 10+4 formatına geçilecek ve bu değişiklikle birlikte Trabzonspor, kadrosunda yer alan yabancı oyuncularla kurallara en uygun şekilde ilerleyecek kulüp olma yolunda.
Yeni kurallar gereği, 2002 doğumlu ve sonrasındaki yabancı oyuncular, 10+4 formatındaki +4 kontenjanına dahil edilecek.
Bu sezonki 12+2 kuralına uygun olan ve 2002 yılında doğan yabancı futbolcular, 2026/27 sezonunda geçerli olacak 10+4 kuralına da otomatik olarak dahil olacak.
Ancak, yeni transfer edilen yabancı oyuncuların +4 kontenjanına dahil olabilmesi için 01.01.2003 veya daha sonraki bir tarihte doğmuş olmaları gerekiyor.
Trabzonspor, bu kurala göre büyük bir avantaj elde etmiş durumda. Kadrosunda Arseniy Batagov, Wagner Pina, Christ Inao Oulai, Chibuike Nwaiwu, Mathias Løvik ve Felipe Augusto gibi 2026/27 sezonunda +4 kontenjanına dahil olacak oyuncular bulunuyor. Bu oyunculardan dördü, şu anki kadronun düzenli oyuncuları arasında yer almakta.
Özellikle, Oulai, Felipe, Løvik ve Nwaiwu, kurallara tam anlamıyla uyuyor. Ayrıca, geçen yaz transfer edilen Wagner Pina da bir yıl daha +4 kontenjanına dahil olabilecek durumda. Bu da Trabzonspor’un 2026/27 sezonunda, kurallara tamamen uyumlu bir kadro ile mücadele etmesini sağlayacak.

Trabzonspor, mevcut kadrosunda yer alan oyuncularla, kurallara en uygun şekilde hareket edebilecek kulüp olma yolunda ilerliyor.
Şu anda 5 oyuncu ile kurala hazır olan Trabzonspor, sadece 1-2 yeni hamle ile yabancı oyuncu kontenjanını en verimli şekilde kullanacak ve kurallardan en fazla fayda sağlayacak kulüp olacak.
Bu durum, Trabzonspor’un hem takım yapısındaki dengeyi koruyarak hem de yabancı oyuncu takviyelerinde daha esnek hareket ederek önemli bir avantaj elde etmesini sağlayacak.
Trabzonspor'un 2026/27 sezonunda yabancı oyuncu kontenjanı konusunda hiçbir sorun yaşamayacağı ve bu yeni düzenlemeyle en avantajlı kulüp olacağı net bir şekilde görülmektedir.







