Son maçlarda evinde kazanmayı alışkanlık haline getiren Trabzonspor, Gaziantepspor'u da aynı alışkanlıkla yani zorlanarakta olsa mağlup etmesini bildi.

Daha sezon başlamadan küme düşmesine kesin gözüyle bakılan Adana Demirspor ve çalkantılı günler yaşayan Sivasspor galibiyetleri haricinde, Trabzonspor'un rahat bir maç kazandığına henüz şahitlik etmedik.

Peki, buna karşın zor kazanan Trabzonspor; kaybederken rahat kaybediyor, varlık gösteremiyor ve kimliğinden çok uzakta bir performans ortaya koyuyor. Hal böyle olunca da şampiyonluk yarışından hatta ilk 4'ten bir hayli uzakta kalıyorsunuz. 

Fakat zorlanarakta olsa gelen bu 3 puan, Trabzonspor'un ilk 4'e tutunma açısından önemli ve bir o kadar da değerliydi.

Zubkov hem bu maçta hemde diğer maçlarda aldığı tüm sürelerde, kıymetli bir futbolcu olduğunu gösterdi. Belki de Ertuğrul Doğan yönetiminin en iyi hatta tek iyi transferi olabilir. Ama çok aşikar görülüyor ki Zubkov kenarda oynamalı, forvet arkası pozisyonunda denenmesi hem zaman kaybı olduğu gibi hemde oyuncunun ritmini kaybedeceğiniz anlamına geliyor. 

Bir parantez de Hüseyin Türkmen'e açmak istiyorum. Trabzonspor tarihinde bu kadar eleştirilen, takıma katkı sağlamayan ve uzun yıllar kadroda kalan başka bir futbolcu örneği var mı merak ediyorum? Sanki sözleşmesinde "oynama zorunluluğu" maddesi var gibi... Adam sürekli sakatlanıyor, iyileştiği an ilk tercih yine o oluyor!

Son olarak bir sözümüz de Arif'e... Trabzonspor farklı bir kulüptür ve bu fark henüz Arif'e tam olarak atlatılmamış sanki... Mesela 2 atağı da müsait pozisyondayken; sırf zaman geçirme adına topu korner bayrağına sürmezsiniz, sürerseniz de bu kadar kolay kayıp yapmazsınız...!