Ortahisar Belediyesi tarafından kurulan, anlamlı etkinliklere ev sahipliği yapan En Mutlu Köy’ü bu kez Trabzon Üniversitesi’nin Özel Eğitim Bölümü 3. sınıf öğrencileri ziyaret etti. Özel gereksinimli bireylerin çalışma ve uygulamalarını yerinde incelemek amacıyla yapılan ziyarette öğrenciler, özel gereksinimli bireylerle birlikte çeşitli uygulamalar gerçekleştirdi.
Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özer İskender ve birim müdürlerinin de katıldığı programda, misafir öğrencilere En Mutlu Köy hakkında bilgilendirme yapıldı.
“KAMPÜSÜ GENİŞLETECEĞİZ VE FARKLI KONSEPTLERİ DAHİL EDECEĞİZ”
Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özer İskender, ziyaretlerinden dolayı Trabzon Üniversitesi heyetine teşekkür etti. En Mutlu Köyde, özel gereksinimli bireylerin üretim sürecine katkı sunduğu bir çalışma ortamı bulunduğunu dile getiren İskender, “Onlar burada çok mutlular, çünkü buraya geldiklerinde hem düşünsel hem de psikolojik olarak kendilerini çok daha iyi hissediyorlar. Üretime sundukları katkı, onları daha da mutlu ediyor. Birçok arkadaşımız burada özel çocuklarımızla beraber üretim sürecine katkı sağlıyor. Zaman içerisinde kampüsü genişleteceğiz, daha farklı konseptleri de dâhil edeceğiz” dedi.
BAŞKAN KAYA’YA TEŞEKKÜR ETTİLER
Özel Eğitim Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Raziye Erdem ise “3. sınıf öğrencilerimizle birlikte ‘topluma hizmet’ dersimiz kapsamında çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Yayınlardan ve haberlerden bu köyü duymuştuk. ‘Bu köy acaba nasıl bir köy?’ düşüncesiyle, sistemin nasıl işlediğini görmek üzere burayı ziyaret etmek istedik. Bizlere bu fırsat verildiği için Belediye Başkanımız Ahmet Kaya’ya, Başkan Yardımcılarımıza ve buradaki yetkililere teşekkür ederiz. Bundan sonra öğrencilerimizin gittikleri farklı illerde bu tür uygulamalara katkı sağlayacaklarını düşünüyorum. Bu gibi örnek uygulamaların yaygınlaştırılmasını istiyoruz” diye konuştu.
ÖĞRENCİLER, ÖZEL BİREYLERLE BİRLİKTE ÇALIŞMALAR YAPTILAR
Öğrenciler ziyaret programının devamında; ahşap, tekstil, dokuma atölyeleri, seralar ve yumurta üretiminin yapıldığı tavuk çiftliğini gezerek yetkililerden bilgi aldı, istihdam edilen özel gereksinimli bireylerle sohbet ederek çeşitli uygulamalar gerçekleştirdi. Programın sonunda En Mutlu Köy yerleşkesinin kafesinde öğrencilere çay ikramı yapılırken, En Mutlu Köy personeli olan özel gereksinimli birey Didar Bihter Kurt’un piyano gösterisi ziyaretçilerden alkış aldı.
Ziyaretin sonunda üniversite öğrencileri, özel gereksinimli bireylerle birlikte horon oynadı.