Bakan Uraloğlu bu gece fırlatılması beklenen TÜRKSAT 6A'ya ilişkin şunları söyledi "Daha kaliteli ve hızlı bir haberleşme imkanını ülkemize sunmuş olacağız. Kendimizi güvende hissederek uzay vatana sahip çıkacağız. Daha ileri teknoloji ve güvenilir."
Uydunun 8 Temmuz'u 9 Temmuz'a bağlayan gece 00:20'de fırlatılacağını hatırlatan Bakan Uraloğlu, uydunun kapsülden ayrıldıktan 70 dakika sonra ilk sinyalini vereceğini ve bunun gerçekleşmesi ile uydunun başarılı bir fırlatma geçirdiğini anlayacaklarını belirtti.
TÜRKSAT 6A ise Türk mühendisleri eliyle TUSAŞ'taki Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi USET'te üretildiğine dikkati çeken ve uydunun yapım aşamasını anlatan Bakan Uraloğlu şöyle konuştu:
"2015 yılında TÜRKSAT ve Savunma Sanayi Başkanlığı iş birliğiyle TUSAŞ tesislerinde kurduğumuz Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi'nde işe başladık.
26 Aralık 2016 tarihinde ayrıntılı Kritik Gözden Geçirme Fazını yaptık. Isıl Yapısal Yeterlilik Modeli'ni ise 2018 yılı sonunda tamamlayarak ikinci kritik gözden geçirme fazına geçtik. Bu fazı da 2018 yılının Kasım ayında tamamlayarak 2019 yılı başında Mühendislik Modeli'nin yapımını başlattık. 2022 yılında tamamladığımız Mühendislik Modeli'nin ardından yine 2022 yılının Haziran ayında Uçuş Modeli Başlangıç Fonksiyonel Testleri'ni gerçekleştirdik.
Uzaya göndereceğimiz Uçuş Modeli'nin Isıl Vakum Testlerini 2022 yılının aralık ayında tamamladık. Yine, Uçuş Modeli'nin Titreşim ve Akustik Testlerini ise Ağustos 2023'de bitirdik.
Şok Testlerini Kasım 2023'de, Son Fonksiyonel Testleri Ocak 2024'de Sİ-EY-Tİ-AR (CATR) testleri Mart 2024'de, Kütle Özellikleri Ölçümünü de Nisan 2024'de tamamlayarak; İşlevsel testlerimizin hepsini bitirmiş olduk.
Ardından da TÜRKSAT 6A tüm testlerden başarıyla geçtikten sonra 4 Haziran'da uydumuzu yörüngesine fırlatılması için ABD'nin Florida Eyaleti'ndeki Cape Canaveral Uzay Üssü'ndeki Space X tesislerine yolladık."