Trabzon Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği (TSGİAD) Başkan Yardımcısı Rıdvan Olgun, “Gençler geleceğimiz” konulu bir basın açıklaması yaptı.

TSGİAD Merkezinde yapılan toplantıda konuşan Olgun, “Sosyal yapımızı güçlendirmek için mesleki, teknik öğrenim ve eğitime ağırlık vermek zorundayız” dedi.

Olgun, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bunun için ilk etapta şehir merkezlerine dağınık şekilde yerleştirilmiş ilköğretim ve lise düzeyindeki eğitim öğretim kurumlarının şehir merkezlerinden çıkartılarak, fiziki yapıları uygun modern kampüsler şeklinde eğitim ve öğretim veren sisteme geçilmelidir.

Kırsal alandaki öğrencilerin taşıma eğitim sistemliyle mevcut yapılacak okullara getirilmesi ve hafta içi yurtlarda kalmaları sağlanmalıdır Şehir merkezlerinden uzaklaştırılmış eğitim, öğretim kurumları sayesinde şehir içi trafiği rahatlamış güvenlik daha üst düzeye çıkmış olacaktır”

KAMPÜSLERDE EĞİTİM ÖĞRETİM GÖRMELİDİRLER

“Bu kampüslerde ilkokul, ortaokul, lise ve Üniversite eğitim ve öğretimleri bir bütün olarak verilmelidir” diyerek sözlerine devam eden Olgun, “Bu eğitim öğretim sürecinin sonunda üniversite diplomasına sahip olunmalıdır.

“Ağaç yaşken eğilir” sözünün doğruluğunu onaylayarak, ilköğretim döneminde öğrencilerin mesleki yetenek ve becerileri tespit edilmeli ve bu yönde uygulamalı eğitim ve öğretim görmeleri sağlanmalıdır.

Öğrencilerin yeteneklerine göre ayrıştırılıp ilgili kampüslerde eğitim öğretim görmelidirler.

Üretmeyi ve bu ürettiklerini ticari olarak pazarlamasını, satışını, ithalat ve ihracatını öğrenmeleri gerekmektedir.

GELECEĞİN TÜRKİYESİ ADINA ÖNEMLİ

Günümüzdeki uygulama ile kıyaslarsak Üniversiteyi bitirip diplomasını almış bir evladımız iş bulamamaktadır. Çünkü okulunda gördüğü eğitimin iş hayatında bir karşılığı çoğu branşlarda yoktur. Okuyan, uygulamalı öğrenen, öğrendiğiyle okulunda üreten, ürettiğini nasıl pazarlayacağını bilen esnaf, tacir, sporcu, bilim insanı, mühendis, doktor ve nice iş gruplarına göre yeni nesiller yetiştirmek geleceğin Türkiye’si adına çok önemlidir

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KALKINMA PLANINA ALINMALI

Ayrıca günümüzde 40-50 yaş altı inşaat sektörüyle alakalı usta çok zor bulunmaktadır. Bu gelecek için çok büyük sorun teşkil etmektedir ve bizler şu an bunun önüne geçemezsek bu açığı göçmenlerle kapatmak zorunda kalacağız ki göç alarak bu açığı kapatmanın çok eksisi bulunmaktadır.

Bu yöndeki açığı kapatmak için ustalar yetiştiren kampüsler oluşturulmalıdır.

Kısaca özetlemeye çalıştığımız yeni eğitim öğretim sisteminin Milli Eğitim Bakanlığının kalkınma planına alınması ve ivedi olarak hayata geçirilmesidir” dedi.