Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Zorlu, Akyazı bölgesinde Trabzonspor adına planlanan AVM ve otel projelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Zorlu, Trabzonspor’un yararına olacak her türlü yatırımı desteklediklerini vurgularken, söz konusu projelerin yer seçimi ve ölçeği konusunda ciddi çekincelerinin olduğunu dile getirdi.

Akyazı’nın hâlihazırda stadyum ve şehir hastanesi nedeniyle yoğun bir trafik ve altyapı baskısı altında olduğunu hatırlatan Zorlu, yüksek yoğunluklu yeni projelerin kent ulaşım sistemi, altyapı kapasitesi ve kıyı mevzuatı dikkate alınmadan ele alınmasının doğru olmayacağını ifade etti.

Trabzonspor’a kalıcı ve sürdürülebilir gelir sağlayacak yatırımların önemine dikkat çeken Zorlu, bu tür projelerin şehir merkezini daha da kilitlemeyecek, ulaşım bağlantıları güçlü ve planlı gelişim alanlarında değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, kapsamlı sosyal ve teknik etki analizleri yapılmadan atılacak adımların hem kulüp hem de şehir açısından uzun vadede sorunlara yol açabileceğini söyledi.

Zorlu, açıklamasını şu vurguyla tamamladı: “Mesele yatırım karşıtlığı değil; doğru yer, doğru ölçek ve kente uyumlu projelerle hem Trabzonspor’a hem de Trabzon’a gerçek anlamda kazandırmaktır.”

Kaynak: 61SAAT HABER MERKEZİ