Trabzonspor dün deplasmanda Antalyaspor ile 1 – 1 berabere kaldı. Antalyaspor’un İsrailli oyuncusunun yaptığı hareket maçın önüne geçse de Bordo – Mavililerin oynadığı futbol köşe yazarlarından eleştiriler almaya devam ediyor.
Milliyet Gazetesinden Cemal Ersen, bugün ki yazısında Trabzonspor’un 3 etkili silahı Onuachu, Pepe ve Trezeguet’in Afrika Uluslar Kupasına gitmesinin bordo – mavilileri sıkıntıya soktuğuna dikkat çekti.
BANİYA VE BENKOVİC İKİLİSİ
Trabzonspor’un maçın başında öne geçmesinin avantajını uzun süre kullandığına dikkat çekerek, “Antalyaspor’un sayısız gol denemesinde kaleci Uğurcan, Benkoviç’in çizgiden uçarak çıkardığı top, Baniya’nın yerinde müdahaleleri ve direklerden dönen vuruşlar, zihinlerde kalan pozisyonlardı” ifadelerini kullandı.
Trabzonspor’un defans hattında görev yapan Baniya ve Benkovic ikilisinin iyi bir uyum yakaladığını ifade eden Ersen, Antalyanın golünde yapılan hata dışında farkı önleyecek müdahalelerde bulunulduğuna dikkat çekti.
YARI ALANI GEÇMEMEYE YEMİN ETMİŞLERDİ SANKİ
Savunmanın önünde yer alan Berat ve Mendy ikilisinin hücumu hiç düşünmediğini ifade eden Ersen, “Kanat savunmacıları bildiğimiz gibiydi. Eren ve Mehmet Can, rakip yarı alana geçmemeye yemin etmişlerdi sanki. Böyle olunca golün sahibi Fountas ve sağda Visca sık sık geriye gelmek zorunda kaldı ve Trabzonspor’un üçüncü bölge etkinliği yok denecek kadar azaldı.
ENİS DESTAN YALNIZLARI OYNADI
Onuachu’nun yokluğunda gol umudu olan Enis Destan tıpkı dev adam gibi yalnızları oynadı. Kendi alanında top kazanmaya çalıştı, görev bölgesine döndü, istediği ortaları alamadı. Durum böyle olunca da beraberlik sayısını yedikten sonra öne geçecek hamleleri yapamadı, çok zorlandı Avcı’nın takımı
TEKNİK DİREKTÖRLER İÇİN DERSLİK MAÇ OLDU
Yeri gelmişken; istatistiklere bakarak maç değerlendirmesi yapan teknik direktörler için derslik bir maç oynandı Antalya’da.
Sonuçta bu koşullarda puanla ayrılmak, Trabzonspor hanesine yazılan bir artıdır”





