Trabzonspor’un yaklaşık 2 yıl önce altyapı için uygulamaya koyduğu double-pass sistemi yeniden Trabzonspor’a entegre ediliyor.
Dönemin teknik adamı Abdullah Avcı tarafından istenen ve uygulamaya geçirilen bu sistem geçtiğimiz sene göreve getirilen altyapı koordinatörü Güngör Şahinkaya tarafından kaldırılmıştı.
Bu sistemin kaldırılması her ne kadar camia içerisinde tepkilere neden olsa da altyapıda ciddi bir başarı gelmişti.
Son gelen bilgilere göre Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan bu sistemi tekrar aktif hale getirecek.
Kulüpte double pass firmasıyla ilk görüşmelerin yapıldığı ve yakın bir süreçte de ekibin Trabzon’a gelip yarım kaldığı yerden bir çalışma başlatacağı öğrenildi.
Bu sistemle birlikte altyapıda özellikle sözleşmesi biten profesyoneller ve antrenörlerle ilgili ayrılık gelişmelerinin yaşanması bekleniyor.
Ayrıca kapatılan veya pasif duruma getirilen birimlerin de yeniden aktif olması bekleniyor.