Trabzonspor tesislerinin taşınacağı yönündeki gelişmeler şehirde gündem olmaya devam ederken, 61saat mikrofonları bu kez Trabzonlu vatandaşlara uzatıldı. Tesislerin yeni adresinin Yıldızlı’da Milli Savunma Bakanlığı’na ait bir alan olacağı yönündeki iddialar sorulurken, taraftarların görüşleri dikkat çekti.
Bir vatandaş, nostaljik değerlerin korunması gerektiğini belirterek, “Ben kalmasından yanayım, nostaljik şeylerin kalmasından yanayım. Kaybolmamalı tabii. Ancak şehirler geliştikçe bazı şeyler değişiyor. Taşınması gerekiyorsa bu da çok büyük bir sorun değil. Bizim için Trabzon şehri özeldir, anılarımızla yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Tesislerin taşınması konusunda kararın uzmanlara bırakılması gerektiğini vurgulayan vatandaş, “Çalışmaların ne derece doğru olduğuna uzmanlar karar verir. Halk bu konuda karar veremez” dedi.
Trabzon halkının konuya temkinli yaklaştığını ifade eden vatandaş, “İnsanlar çok olumlu düşünmüyor olabilir ama biz şehre faydalı olan neyse onun yapılmasını isteriz” şeklinde konuştu.
Trabzonspor’un şehir için kırmızı çizgi olduğunu belirten vatandaş, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bu konuda büyükler daha iyi bilir. Trabzonspor kulübümüz bizim için çok önemli. Başkanımızın bu konuda doğru adımlar atacağına inanıyorum. Ahmet Metin Genç’in de bazı önerileri oldu, onlar da güzel. Hangisi hayırlıysa o olsun.”







