Sezona geç başlamanın getirdiği dezavantajları anlatan Beşok, takımın kısa sürede toparlanarak üst üste 12 galibiyet aldığını belirtti.

"Sezona Hazırlık Süreci Olmadan Başladık"

Sezon başında takımı çok kısa bir sürede kurduklarını söyleyen Beşok, bu yüzden ilk haftalarda zorlandıklarını vurguladı: "Sezon başlamadan yalnızca 3-4 antrenman yapabildik. Takım savunmasını ve hücum düzenini oturtmak için en az 3-4 haftaya ihtiyaç vardır. Biz bunu lig devam ederken yapmak zorunda kaldık. Bu yüzden sezona kötü başladık ve istemediğimiz mağlubiyetler aldık. Ancak yaptığımız transferler ve takım içi adaptasyonla birlikte yükselişe geçtik. Oyuncular birbirine alıştıkça kazanmaya başladık ve 12’de 12 yaptık."

Beşok, takımın sezon başındaki "isteksiz" olduğu eleştirilerine ise katılmadığını belirterek, kısa hazırlık sürecinin en büyük sıkıntı olduğunu dile getirdi.

"Trabzonspor’dan Gelen Teklifi Hiç Düşünmedim"

Geçtiğimiz sezon Yalova ile şampiyonluk yaşayan Faruk Beşok, Trabzonspor’dan gelen teklifi hiç düşünmeden kabul ettiğini söyledi:

"Yalova’da şampiyon olduk, iyi bir sezon geçirdik. Orada kalıp BSL’de antrenörlük yapabilirdim. Ancak Trabzonspor’un kulüp yapısı ve vizyonu beni etkiledi. Büyük bir camiada çalışmak, burada başarılı olmak istedim. Buraya gelirken hedefim sadece bu sezonluk değildi, uzun vadeli planlarım var. Trabzonspor’u BSL’de görmek istiyorum ve burada antrenörlük yapmaya devam etmek istiyorum."

Takımın sezona zorluklarla başladığını hatırlatan Beşok, büyük bir camianın avantajlarını da yaşadıklarını belirtti:

"Zor başladık ama Trabzonspor gibi büyük bir kulübün parçası olmanın artıları da var. Her geçen gün taraftar desteğimiz artıyor. Trabzon halkı basketbolu gerçekten özlemiş. Lig başında Harem Spor’a son saniyede kaybettik ama onun dışında sahamızda hiç yenilmedik. Sezon sonuna kadar da içeride maç kaybetmeden tamamlamak istiyoruz."

Mitch Creek’in Durumu ve Üçüncü Yabancı Transferi

Taraftarların en çok merak ettiği konuların başında gelen Mitch Creek’in geleceği hakkında da konuşan Beşok, oyuncunun takım içindeki önemini vurguladı:

"Mitch sadece saha içinde değil, saha dışında da çok yüksek bir enerjiye sahip. Oyunun temposunu belirleyen isimlerden biri ve takım arkadaşlarını rahatlatıyor. Ancak onunla ilgili belirsizlikler var. Ailevi nedenlerden dolayı sezon içinde bir süre gidip gelme durumu olabilir. Eğer bu süreç gerçekleşirse, bazı maçları kaçırabilir."

Bu duruma hazırlıklı olduklarını belirten Beşok, üçüncü yabancı transferinin gündemde olduğunu açıkladı:

"Bir oyuncu daha getirmeyi planlıyoruz. Mitch kadar kaliteli olmasa da ona yakın seviyede bir oyuncuyu kadromuza katmak istiyoruz. Çünkü sezon içinde sakatlıklar veya beklenmedik durumlar olabilir. Bu yüzden alternatifli bir kadro kurmamız gerekiyor."

"Trabzonspor Taraftarının Desteği Her Geçen Gün Artıyor"

Trabzonspor taraftarlarının desteğinin her geçen gün arttığını belirten Beşok, özellikle iç saha maçlarında atmosferin daha da güçleneceğine inanıyor:

"Basketbola ilgi büyük ama sezon başında biz geç hazırlandığımız için taraftar da takımın enerjisini geç hissetti. Ancak şu an tribünlerde 3.000-4.000 kişi geliyor. Salon büyük olduğu için bu kalabalık bazen fark edilmeyebilir ama önümüzdeki sene BSL’de oynarsak buranın tamamen dolacağını düşünüyorum."

Beşok, sezon sonuna kadar sahalarında yenilgi almak istemediklerini ve taraftar desteğinin kendileri için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu belirterek sözlerini tamamladı:

"Bizi çok güzel destekliyorlar. Bu takım onların desteğiyle daha da güçlenecek. Önümüzdeki sezon Trabzonspor’u Süper Lig’de görmek istiyoruz ve taraftarlarımızın desteğiyle bunu başaracağımıza inanıyorum."

Şampiyonluk Yolunda Emin Adımlarla

Trabzonspor Basketbol, şampiyonluk hedefi doğrultusunda güçlü bir şekilde ilerliyor. Takım kimyasını oturtan ve üst üste galibiyetler alan bordo-mavililer, sezon sonunda TBL şampiyonluğu yaşayarak Süper Lig’e yükselmeyi hedefliyor. Yönetimin desteği, transfer planlamaları ve taraftarın katkısıyla Trabzonspor’un, BSL yolculuğunda önemli bir aşamaya geldiği görülüyor.

Kaynak: 61SAAT HABER MERKEZİ