Trabzonspor’da hayatını kaybeden eski başkanlardan Atay Aktuğ için Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde anma töreni düzenlendi. örene Törene Trabzon Valisi Tahir Şahin, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Divan Kurulu Başkanı Mahmut Ören, Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Trabzonspor Yönetim Kurulu üyeleri, eski futbolculardan Serdar Bali, CHP İlçe Başkanı Haluk Batmaz, CHP İl Başkanı Mustafa Bak, KCT 1461 Trabzon FK Başkanı Celil Hekimoğlu, Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, eski yöneticilerden Yusuf Ziya Yılmaz, eski asbaşkan Ali Kemal Başaran, eski asbaşkan Ahmet Çubukçu, eski yönetici Erol Tuna, eski divan kurulu başkanı Ali Sürmen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Trabzonspor kaptanlarından Okay Yokuşlu katıldı.

TRABZONSPOR'A DEĞER KATAN BİR ÖMÜR SÜRMÜŞTÜR

Trabzonspor Divan Başkanı Mahmut Ören, "Değerli Trabzonspor ailesi, bugün kulübümüzde futbolcu olarak izlenmiş, kaptanlık yapmış, ardından 37. ve 38. Dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini büyük bir vakar ve sorumlulukla yerine getirmiş kıymetli birimiz Atay Aktuğ sonsuzluğa uğurlamanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. 1967-1973 yılları arasında 6 sezon boyunca Trabzonspor formasını onurla terleten, futbolculuk kariyerinde 6 numaralı formasıyla ilkmanacağı Yatabaşbaşıspor'da aynı aidiyet duygusuyla mücadele eden Atay Aktuğ sahadaki duruşunu hayatının her safhasında taşımış nadir bir isimdi. Hayatı boyunca Trabzonspor'a ve bu şehre katkı değerler yetiştirdiği hatıralar ve bıraktığı izler asla unutulmayacaktır. Bu camianın hafızasında yer etmiş bir değer, bir gönül insanıydı.

1981-1982 döneminde yönetim kurulu üyeliğine başlayan idari sorumluluğuyla 1989-1994 yılları arasında Trabzon Belediye Başkanlığı gibi önemli bir görevin taşlandırmıştır. 21 Aralık 2003-18 Aralık 2005 tarihleri arasında ise 13. kulüp başkanımız olarak Trabzonspor'umuza hizmet etmiştir. Atay Başkan mütevazı kişiliği, vakur duruşu, ve sağduyulu yaklaşımıyla futbol camiasının gönlünde yer edilmiş saygın karakteriyle hem kulübümüzde hem şehrimize değer katmış özel bir insandı. O mütevazı kişiliğiyle, sağduyulu yaklaşımı ve vakur duruşuyla yalnızca bir spor adamı değil, aynı zamanda bu şehrin hafızasında yer etmiş gerçek bir gönül insanıydı. İyi bir mühendis, iyi bir yönetici ve her şeyden önce iyi bir insan olarak Trabzon'a, Trabzonspor'a değer katan bir ömür sürmüştür. Bugün bize düşen en büyük sorumluluk onun bıraktığı değerlere sahip çıkmak ve mirasını yaşatmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle kıymetli başkanımıza yüce Allah'tan rahmet, başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine ve Trabzonspor ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum" dedi.

KLASİK LİDERLERDEN FARKLIYDI

Trabzonspor eski yöneticisi Yusuf Ziya Yılmaz: "Birlikte görev yaptığımız dönem adına ve müsaadenizle Atay Ağabey’i burada anmak istiyorum. Kendisi gerçekten “ağabey” olmayı sonuna kadar hak etmiş bir insandı. Biz birlikte görev yapmadan önce de çevresindeki herkes, yol arkadaşları ve bu camianın mensupları ona “ağabey” diye hitap ederdi. Ben de o geleneğe sığınarak sözlerime “Atay Ağabey” diyerek devam etmek istiyorum. Atay Ağabey, hayatı boyunca liderlik vasıflarıyla yaşamış ve her zaman doğal bir lider olmuştur. Çocukluğumuzdan itibaren onu Trabzonspor’da; futbolculuğuyla, kaptanlığıyla ve sonrasında üstlendiği tüm görevlerde bu yönüyle tanıdık. Sivil toplumda, siyasette, belediyede… Hangi görevde olursa olsun, insanlarla kurduğu güçlü iletişimle öne çıkmıştır. Otoritesini nezaketiyle, kibarlığıyla; bilgisini ise sakinliğiyle ortaya koyan nadir insanlardan biriydi. Bu yönüyle birlikte çalıştığı herkesin gönlünde yer edinmiş ve her zaman saygıyla anılmayı hak etmiştir. Görev yaptığımız süre boyunca toplumsal hassasiyetleri her zaman ön planda tutmuş, demokrat yapısıyla hepimizi önemseyen, bizi öne çıkaran bir anlayış sergilemiştir.

Çünkü o, klasik liderlerden farklıydı. Çoğu lider otoritesini güçten alırken, Atay Ağabey’in otoritesi bilgisinden, birikiminden ve zarafetinden gelirdi. Bugün burada onu son kez anmıyoruz. Atay Ağabey, adı geçtiği her yerde saygıyla anılmaya devam edecek. Onu hatırlamaya, onun değerlerini yaşatmaya devam edeceğiz. Bugün yaptığımız görev, onun için bir veda değil; ona duyduğumuz saygının bir ifadesidir. Kendisini bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyorum" dedi.

GERÇEK BİR TRABZON BEYEFENDİSİYDİ

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, "Kulübümüzün tarihine iz bırakmış çok kıymetli bir ismi; eski futbolcumuzu, kaptanımızı ve başkanımızı Atay Aktuğ’u anmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Atay Aktuğ yalnızca sahada ter döken bir sporcu değil; yönetici, başkan ve belediye başkanı olarak üstlendiği tüm görevlerin ötesinde, bu şehrin ve Trabzonspor’un ruhunu taşıyan gerçek bir Trabzonsporlu, gerçek bir Trabzon beyefendisiydi. Kulübümüzün değerlerini yaşayan ve yaşatan örnek bir isimdi. Formamızı giydiği yıllarda ortaya koyduğu mücadele, kaptan olarak üstlendiği sorumluluk ve ardından yönetici ve başkan olarak kulübümüze sunduğu katkılar; onun Trabzonspor’a olan bağlılığının en açık göstergesidir. Başkanlığı döneminde yaşattığı Türkiye Kupası sevinci ise kulübümüz tarihinin unutulmaz hatıraları arasında her zaman yerini koruyacaktır. Bugün böyle bir değeri uğurlamanın derin hüznünü hep birlikte yaşıyoruz.

Ancak biliyoruz ki; onun Trabzonspor’a olan sevgisi, bıraktığı izler ve hatıralar daima bizimle yaşayacaktır. Trabzonspor tarihindeki müstesna yeri her zaman korunacaktır. Dünyada benzerine çok az rastlanabilecek bir tabloya sahibiz. Bu camiada hem futbolcu, hem başkan olarak iz bırakmış çok özel isimler vardır. Rahmetli Özkan Hocamızı bir kez daha saygıyla anıyorum. Atay Başkanımızı ebediyete uğurladık. Allah’tan, Faruk Özak Başkanımıza sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Merhum Atay Aktuğ Başkanımıza Allah’tan rahmet; başta kıymetli ailesi olmak üzere tüm camiamıza ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.Ruhu şad, mekânı cennet olsun" dedi.

Ekran Resmi 2026 04 19 14.05.38Ekran Resmi 2026 04 19 14.05.35Ekran Resmi 2026 04 19 14.05.33Ekran Resmi 2026 04 19 14.05.30Ekran Resmi 2026 04 19 14.05.27Ekran Resmi 2026 04 19 14.05.57Ekran Resmi 2026 04 19 14.05.54Ekran Resmi 2026 04 19 14.05.51Ekran Resmi 2026 04 19 14.05.49Ekran Resmi 2026 04 19 14.05.40Ekran Resmi 2026 04 19 14.05.43Ekran Resmi 2026 04 19 14.05.46