İmam Hatipli genç öğrenciler ile buluştu. Mesleki deneyimlerini ve bilim dünyasındaki geçmişten günümüze gelişmeleri anlattı.

Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği tarafından projelendirilen Kuşakların Buluşması projesi kapsamında Türkiye’de marka isim olan Nörolog Prof Dr Sezen Şener Komsuoğlu, kız öğrencilerle dolu dolu 3 saat geçirdi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin ve daha sonra Kocaeli Üniversitesi'nin kuruluşlarında yer alan ünlü Nöroloji Profesörü şehrimizin evladı Sezer Şener Komşuoğlu, Mahmut Celalettin Ökten AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi'nde unutulmayacak bir konferans verdi. detail-photo-fancybox-6

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu, KTÜ Tıp Fakültesi'nin ve Kocaeli Üniversitesi'nin kuruluşunda görev alan Sezer Şener Komsuoğlu İngiltere'de 3 yıl süreyle Klinik Nöroloji çalışmalarında bulundu. Türkiye'deki ilk EEG atlasının yazarıdır ve nöroloji alanında kitapları vardır, aynı zamanda akademide kadın, kadın liderliği konularında sosyal ve bilimsel çalışmalar da yürütmüştür. Sezer Şener Komsuoğlu 2006-2014 yıllarında 2 dönem Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü yapmıştır. Oxford Üniversitesi'nce 2015'te yayınlanan bir kitapta Türkiye'den seçilen 3 bilim kadınından biri olarak yer almaktadır.

Prof.Dr. Sezer Şener Komsuoğlu konuşmasına, okula adını veren Mahmut Celalettin Ökten'dan bahsederek başladı. Ve gençlere ders niteliğinde tavsiyelerde bulunarak yapay zeka ve etik değerler konusuna vurgu yaptı.

Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu konuşmasında şunları söyledi."

Yapay zekanın etik kurulları kuruldu, yapay zeka nasıl kullanılacak diye.

Resminizle sesinizi bir araya getiriyorlar olmayacak şeyi yapıyorlar, her şey yapılabilir.

Bununla birlikte başımıza çok kötü şeyler gelebilir, eğer etik değerleri öğretmezsek her şey yapılabilir.

İletişim teknolojilerinde pozitif yönden de etkileşim olabilir.

Yüksek Teknoloji hayatımızın her döneminde olacak. Bunu kullananlar bizim önümüze geçecek artık kullanmaktan da öte bunu yapacaklar. Yani esas mesele yüksek teknolojiyi üretebilmektir.

detail-photo-fancybox-7

21. yüzyılda araştırma yapanlar diyorlar ki artık etik değerlere her zamankinden daha çok dikkat etmek zorundasınız.

Evde büyüklerinize, ninelerinize, analarınıza sorun. Biz okurken bizim zamanımızda etik dersler yoktu ama şu anda Tıp Fakültelerinde Etik Ders denen bir ders kondu.

Çünkü yüksek teknoloji var, her şey herkesin elinde. Şu anda Galler Prensesi'nin hastalığını herkes şifre kırarak öğrenmeye çalışıyor. Etik değersiz bir hayat yaşamak zor olacak.

Aslında gençlere baktığımızda şunu görecekler, hızlı bir küreselleşme var. Cumhurbaşkanımız yurt dışındaydı geldi aynı gün Ordu'da miting yaptı, bu yapılabilir miydi?

Demografik Yapı da çok önemli, biz sizin kıymetinizi çok bilmeye çalışıyoruz.

Çünkü bu nesil Türkiye'de 15 yıl daha bu yaşlarda olacak. Çünkü nüfus yaşlanmaya gidiyor.

Bu 15 yıl çok önemli bize diyorlar ki Türkiye'nin nüfusu 15 yıl daha genç kalacak, ondan sonra yavaş yavaş yaşlanmaya gidiyor işinizi gücünüzü bırakın bu gençlerle ilgilenin. Ben de onun için kalktım buraya geldim."

Anader Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Asım Aykan Beyefendi de konferansta Sezer Şener Komsuoğlu Hocamızı yalnız bırakmadı. Davetimizi kırmayarak şehrimize konferans vermek için gelen Sayın Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu Hocamıza ve Okul Müdürü Hilmi Mutlu Bey'e çok teşekkür ediyoruz.

detail-photo-fancybox-8