Bölgesel

Trabzon’dan Türkiye’ye umut oldular! 40 yaşında annelik duygusunu tattı

Trabzon’da 5 yıldır evli olan 49 yaşındaki Ahmet Özkan ve 40 yaşındaki Eşi Gülcan Özkan, tüp bebek tedavisine başladı. Gülcan Özkan üçüncü tedavide gebe kalarak anne olmanın mutluluğunu yaşadı. Gülcan Özkan annelik duygusunu yaşayarak Türkiye’ye de umut oldu.

Trabzon Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk sahibi olmak isteyen ailelerin umudu olmayı sürdürüyor.

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi, Trabzon ve çevre illerin umudu oldu. Bu başarı yalnızca Trabzon için değil Türkiye için de yeni bir umut kapası olarak tarihe geçti.

TÜRKİYE’YE UMUT OLDULAR

Doçent Doktor Recep Erin başarı oranımız dünya standartlarını yakaladı yüzlerce aileye umut olduğunu söyledi.

İleri yaşlarda çocuk sahibi olmak gelişen tıp ile mümkün hale gelirken Trabzon’da bunun örneğine şahitlik edildi.

40 yaşında anne olan Gülcan Özkan Türkiye’ye de umut oldu.

DOÇ. DR. RECEP ERİN: EN ÜST İMKANLAR İLE HİZMET VERİYORUZ

Doç. Dr Recep Erin tüp bebek tedavisiyle ilgil merak edilenleri yanıtlayarak süreç hakkında önemli tespitlerde bulundu.

Doç. Dr Recep Erin ‘Tüm bölge halkımıza teknolojinin ve bilimin verdiği en üst imkanlarla hizmet veriyoruz’ diyerek açıklamalarında, “Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi üreme yardımcı tedaviler merkezi ünite sorumlusuyum. Yaklaşık iki yıldır ünitemiz Trabzonumuza bölgemize hizmet veriyor. Şu ana kadar günlük 30 40 a yakın başvurumuz oluyor. Başarı oranımız dünya standartlarını yakaladı yüzlerce aileye umut olduk. Bugünde bir zor bir hasta grubu olan bir düşük olan rezerve hastamız bebeğiyle birlikte bizi ziyarete geldi. Çok mutluyuz bu konuda tabii kliniğimizde tecrübeli ekibimiz var laboratuvar kısmında dört tane birbirinden değerli Uzman Doktor Embriyolog var kadın doğum tarafında akademisyen doçent doktorlarımız var. Tüm bölge halkımıza teknolojinin ve bilimin verdiği en üst imkanlarla hizmet veriyoruz” ifadelerini kullandı.

DR.AKSOY: TRABZON’DA BU HİZMETİ VERMEYE BAŞLADIK VE GÜZEL SONUÇLAR ALIYORUZ

Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nin Laboratuvar Sorumlusu Doktor Emine Aksoy hastaların her konuda kendilerine başvuru yapabileceklerini belirtti.

Dr. Aksoy açıklamasında, “İki yıl önce bir sevinçle sevgiyle burayı açtık sağlık müdürümüzün başhekimimizin bakanlığımızın desteğiyle devlet destekli olarak Trabzon’da bu hizmeti vermeyi başladık güzel sonuçlar alıyoruz özellikle bölge halkına şehir dışına giden hastalarımıza burada hizmeti sunabilmek bizim için önemli. Verdiğimiz hizmette dünya standartları ölçüsünde bir hizmet veriyoruz kullandığımız saf malzemelerden cihazlarımıza varıncaya kadar hepsi de son derece kaliteli olması gereken en iyi teknolojiye sahip cihazlar bu doğrultuda biz tüp bebek merkezinde bütün işlemlerimizi de en yüksek performansla yapabiliyoruz. PCT dediğimiz genetik tüp bebek dediğimiz Preimplantasyon genetik kalınlığı tüp bebek işlemi de yapıyoruz hatta güzel olan ilk bebeğimizin doğması PCT’li embriyodan sağlam embriyodan seçtiğimiz bebeğimiz geçen ay içinde dünyaya geldi. Bu konuda da görüyoruz ki bölgede gerçekten bir takım genetik hastalıklar var bunlar bize zaman zaman başvuruyorlar bunlara da yakında devlet desteği ile birlikte bu hizmeti vereceğiz şu anda da hizmeti veriyoruz. Bütün hastalar bize bu konuda başvurabilirler” dedi.

BABA AHMET ÖZKAN: 10 GÜN İÇERİSİNDE SONUÇ ALDIK

49 yaşında baba olma heyecanı yaşayan Ahmet Özkan, ‘Biz hiç ümitsizken umuda bağlandık çok sevindik bu arkadaşların sayesinde çok mutluyuz’ dedi.

Baba Aksoy açıklamalarında, “Tedavi biz evleneli 5 yıl oldu ilk birinci yılımızda çocuğumuz olmadı bir özel hastaneye gittik aşılama yaptırdık aşılama sonucunda yine tutmadı çocuğumuz. Ondan sonra ikinci kez başka bir özel hastaneye gittik orada da havuz yöntemiyle 3 sefer yumurta aldılar onda da neticeyi alamadık. Bize sonra söylediler yüzde beş çocuğunuz olur olmaz diye birde eşimin yaşı ilerledikçe yaştan dolayı biraz riskli bir şey oldu. Sonra bir arkadaşımızın vasıtasıyla Kaşüstü Hastanesinde tüp bebek merkezi açıldı orada baya iyi doktorlar var diye söylediler bizde geldik buraya başvurduk on gün içerisinde neticeyi aldık sevindik burada ki doktorlarımıza hemşirelerimize sağlık memurlarımıza bütün çalışanlara hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz çok güzel ilgilendiler ve herkese tavsiye ettik burayı istanbul da Ankara da oralara giden arkadaşlarımız var buraya yönlendirdik. Biz hiç ümitsizken umuda bağlandık çok sevindik bu arkadaşların sayesinde çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

TÜP BEBEK SÜRECİ İÇİN BİLİNMESİ GEREKENLER

Türkiye’de tüp bebek tedavisi, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından belirli şartlar altında desteklenmektedir.

Destek almak için çiftlerin en az 3 yıldır evli olması ve kadının yaşının tedaviye başlama tarihi itibarıyla 23-40 yaş arasında olması kriterlerinin sağlanması gerekmektedir.

Çiftlerin, tüp bebek tedavisine ihtiyaç duyduklarına dair Sağlık Bakanlığı onaylı bir sağlık kurulu raporu alması gerekmektedir.

Daha önce yapılan tedavilerin sonuçsuz kaldığının kanıtlanması gereklidir.

SGK, tüp bebek tedavisini 3 defaya kadar karşılamaktadır.

Ancak her deneme için ayrı bir sağlık kurulu raporu alınması gerekmektedir.

Tedavi masraflarının bir kısmı SGK tarafından karşılanırken, çiftlerden katkı payı talep edilmektedir.

Katkı payı oranı ise genellikle %30 civarındadır.

{ "vars": { "account": "UA-28164355-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-DQTZ4JSXP4" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }