Trabzon’un Araklı ilçesinde mezire alanına kamyon dolusu soğanın çuvallarla bırakılması, bölgede şaşkınlık ve tepkiye neden oldu.

Trabzon’un Araklı ilçesinde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Çamlıktepe ve Yeşilyurt mahallelerinin kesiştiği Galer bölgesinin altında bulunan mezire dağına, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kamyon dolusu soğan çuvallarıyla birlikte bırakıldı.

Doğasıyla öne çıkan boş araziye tonlarca soğanın döküldüğünü gören vatandaşlar, manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Bölge halkı, hem çevre kirliliğine hem de milli servetin bu şekilde heba edilmesine tepki gösterdi.

Soğanların bölgeye neden bırakıldığı henüz netlik kazanmadı. Ürünün piyasada değer görmemesi, bozulmuş olması ya da nakliye sırasında yaşanan bir aksilik ihtimalleri akıllara geldi.

Çuvallarla açık alana bırakılan soğanların zamanla çürüyerek kötü kokuya yol açabileceği, ayrıca çevre sağlığı ve yaban hayatı açısından olumsuzluk oluşturabileceği belirtildi.

Vatandaşlar, durumun yetkililere bildirilip bildirilmediğini merak ederken, alanda tespit yapılmasını, soğanların neden döküldüğünün anlaşılmasını ve bölgenin temizlenmesini bekliyor.

Kaynak: Araklı Karadere Haber