Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan Gönül Çağdaş, Trabzon’un tarih boyunca zengin bir kültürel mirasa olduğunu, sayısız kültür, sanat ve fikir insanı yetiştirdiğini belirterek Trabzon halkını, Ortahisar Belediyesi’nin bu sorumlulukla düzenlemeyi planladığı “Yazar Buluşmaları” etkinliğine sahip çıkmaya çağırdı.
Emek ve Demokrasi Platformu tarafından, Trabzon’un kültür ve sanat hayatına katkı sunmak amacıyla Ortahisar Belediyesi tarafından 25-27 Ekim tarihlerinde düzenlenecek ‘Ortahisar Yazar Buluşmaları’ etkinliğine destek vermek amacıyla bir açıklama yapıldı.
Meydan Parkı’ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan platform üyeleri adına konuşan Gönül Çağdaş, şu açıklamalarda bulundu:
“Kültür ve sanat, toplumu birleştiren, bireylerin düşüncelerine ve duygularına dokunan, farklı görüşleri bir arada buluşturan bir alan olagelmiştir. Toplumlar kültür ve sanata verdikleri önem ölçüsünde insanlığın uygarlık serüveninde yerini almış, çağdaşlarına örnek olmuşlardır. Sanat ve edebiyatın gelişkinliği aynı zamanda, o toplumun demokratik değerler açısından ulaştığı seviyeyi gösterir.”
 
“ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEYECEĞİ “YAZAR BULUŞMALARI” ETKİNLİĞİ, BÜYÜK ÖNEM VE DEĞER TAŞIMAKTADIR”
“Trabzon, tarih boyunca edebiyatın, sanatın müziğin ve düşüncenin derin izler bıraktığı; zengin bir kültürel mirasın sahibi, sayısız kültür, sanat ve fikir insanının yetiştiği kadim bir kenttir. Trabzon, uzun yıllar boyunca kültürel etkinlikler açısından zengin bir şehir haline gelmiş, birçok önemli festival ve sanat etkinliği ile anıla gelmiştir. Kenti yönetenler bu kadim kültüre sahip çıkmak, onu geleceğe taşıyıp zenginleştirmek sorumluluğundadır. Ortahisar Belediyesi’nin bu sorumlulukla düzenlemeyi planladığı “Yazar Buluşmaları” etkinliği bu kentin hem kültürel dokusunu zenginleştirme hem de edebiyat dünyası ile Trabzon’u buluşturma adına büyük önem ve değer taşımaktadır.”
 
“BÖYLESİNE ANLAMLI BİR ETKİNLİĞİ SİYASİ SÂİK VE HESAPLARLA GÖLGELEMEYE, İFTİRALARLA KARALAMAYA YELTENMEK KABUL EDİLEMEZ”
“Böylesine anlamlı bir etkinliği siyasi sâik ve hesaplarla gölgelemeye iftiralarla karalamaya yeltenmek kabul edilemez. Siyasi hazımsızlık göstererek daha önce de Trabzon'da çeşitli etkinliklere katılmış bazı yazarları gerekçe kılıp Ortahisar Belediyesi'ni hedef alarak kente ayar vermeye kalkmak hiç kimsenin haddine ve yararına değildir. Bu kabul edilemez. Biliyoruz ki bu manipülatif arayışların arkasında, iktidar odaklarının aralamaya çalıştığı yeni normalleşme döneminin arkasına sığınarak, halkımızın gerçek gündemi olan yoksulluğu, işsizliği açlığı gizlemek ekonomik krizin yarattığı sefaletin üzerini örtmek uğraşısı vardır Ancak bu çaba, nafile bir çabadır ve şehrin demokratik kültürüne hiçbir faydası yoktur. Bu uğraşı, Trabzon’un demokratik iklimini ve kültürel mirasını hedef alan açık bir saldırı niteliği taşıdığı kadar sanatın ve edebiyatın doğasına da aykırı bir tutumdur.”
 
“TRABZON BİR KÜLTÜR, SANAT, EDEBİYAT ŞEHRİDİR VE ÖYLE DE ANILMAYA DEVAM EDECEKTİR”
“Gölgelenmek istenen insanlığın ortak mirasıdır. Ve yine bilinmelidir ki insanlığın ortak mirası hiçbir ideolojiye, karanlık düşünceye hapsolamaz. Bir kez daha diyoruz ki! Trabzon bir kültür, sanat edebiyat şehridir ve öyle de anılmaya devam edecektir. Edebiyat dünyasını hem düşünsel hem de eylemsel izler bırakan Hasan İzzettin Dinamo gibi bir ismin anısına düzenlenen bu buluşma, sadece bir yazar anması değil, aynı zamanda gelecek kuşaklar için bir yol açıcılıktır.”
 
“TRABZON HALKINI BU ETKİNLİĞE SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUZ”
“İnanıyoruz ki bu etkinlik, sanatın özgün ve özgür gücünü bir kez daha ortaya koyacak ve Trabzon’un kültürel direncini gözler önüne serecektir. Tüm Trabzon halkını bu etkinliğe sahip çıkmaya, hem kendi kültürüne hem de ülke çapında sanatın gelişimine katkı sunmaya davet ediyoruz.”

Whatsapp Image 2024 10 19 At 15.53.51 (1)Whatsapp Image 2024 10 19 At 15.53.50Whatsapp Image 2024 10 19 At 15.53.50 (2)