AK Partili Meclis Üyesi Ufuk Hoş’un, belediye meclisinde Ortahisar Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarında kullanılan dilin daha kurumsal olması gerektiğine yönelik eleştirisi, Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın cevabıyla farklı bir boyut kazandı.

Başkan Kaya, belediyenin sosyal medya hesaplarında Reşadiye Kavşağı için kullanılan “ucube” ifadesinin AK Parti İlçe Başkanı tarafından eleştirildiğini hatırlatarak, aynı hassasiyetin kamu kaynaklarının harcanması konusunda da gösterilmesini istedi.

Başkan Kaya, kavşağın yapım sürecinde şehrin dinamiklerinin, meslek odalarının ve üniversitenin görüşlerinin yeterince dikkate alınmadığını savunurken, ortaya çıkan tablonun kamu kaynaklarının etkin kullanılmamasının bir sonucu olduğunu ifade etti.

Başkan Kaya, “Ufuk beyin neyi kastettiğini çok bilemiyorum ama molozdaki yıkılması düşünülen viyadükle alakalı ucube ifadesi sosyal medya hesaplarından paylaşılmış. AK Parti İlçe Başkanı arkadaşımız da o ucube lafından alınmış ve ‘Ortahisar Belediyesi’nin hesabında bu viyadüğe niye ucube dendi?’ diye bir açıklaması vardı. Evet orada bir ucube var yani. Bu ucube olmasa zaten yıkımı gündeme gelmez bugün. Keşke yapılırken bu hassasiyetler dikkate alınsaydı, kamu kaynakları, milletimizin vergileriyle ödediği paralar böyle tutarsızca harcanmasaydı. Yaparken bir maliyet, yıkarken bir maliyet… Burada da tartışıldı. Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşındı, tartışıldı. Dolayısıyla bu tür işlerin doğru olmadığını, ortak aklın ne kadar kıymetli olduğunu, bu tür adımları atarken şehrin dinamiklerini, meslek odalarını, üniversitemizi dinlememiz gerektiğini tekrar hatırlamamızı sağlamış olduk. Umarım ders alınır, bu tür hatalar bir daha yapılmaz. Kamu kaynakları, nakit kaynaklarımız böyle çarçur edilmez diye diliyorum” dedi.