Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Muhammet İkinci ile Yürütme Kurulu üyeleri Fikret Aşçıoğlu ve Havva Olcayto, yeni hizmet binasında yayın hayatını sürdüren 61saat’i ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

Heyeti, 61saat.com İmtiyaz Sahibi Erhan Esaspehlivan ağırladı.

Başkan İkinci, yeni iş yerinin hayırlı olmasını dileyerek 61saat ailesine başarı temennisini iletti.

İkinci, Trabzon Şehir Hastanesi’ne taşınacak olan Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Yavuz Selim Kemik Hastalıkları Ve Rehabilitasyon Hastanesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Burada yaptığı açıklamada, “24 Nisan 2026 Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Türkiye’de 126 tane sağlık tesisinin satışına karar verildi. Trabzon’da da bu iki hastane listenin içinde yer aldı.

Bu iki hastanenin kapatılması hem sağlık hakkı açısında çok yanlış hem de bu hastanelerin sahibi halk, sonuçta kamu mülkiyetinde olan kuruluşlar. Buralar başka niyetle kullanılmamalı.

Buraların satışı yapılarak şehir hastaneleri işaret ediliyor. Ancak Şehir hastaneleri hasta garantili yerler. Özellikle Trabzon açısından ciddi handikaplar yaşanacak. Ulaşabilir bir yer değil. Maç akşamları buraya gitmek mümkün değil. Kalp krizi geçiren olsa yolda ölür. Bu hastaneler işleve devam etmeli.

Kemik hastanesi için Büyükşehir tarafından söz alındığı söyleniyor. Çocuklar için rehabilitasyon merkezi yapılması değerli bir şey. Ama bu çalışma bir sağlık merkezi kapatılarak yapılmamalı. Bu şehrin 2 değerinin kapatılmaması için 10 Haziran’da saat 18:00’da buraların kapatılmaması için yürüyüş yapacağız. Bütün Trabzon halkını davet ediyoruz.

Türkiye’de yanlıştan dönüldüğü görülmemiş değil. Bilgi Üniversitesi kapandı ama 3 gün sonra eğitime devam edilecek dendi. Numune hastanesinin kapatılması gündeme gelmişti ama buranın yaşamasının devam etmesinin ne derece önemli olduğu görüldü. Trabzon’daki ihtisas hastanelerine Van’dan bile hasta geliyor. Bütün bölgeden hastalar geliyor. Bunları yaşatmak gerekir. Satışının yanlış olacağı düşüncesindeyiz. Bölge hastanelerinin kapatılmasına karşıyız. Şehir hastaneleri bölge hastanelerimin yerini tutmaz.” ifadelerine yer verdi.