61saat'ten Gökhan Dihkan'ın haberine göre Süreci yakından takip eden Avukat Nedim Şenol Çelik, idarenin ÇED raporuna olumsuz görüş verdiğini belirterek, "Şimdilik bu girişim rafa kalktı. Hangi sebeple olursa olsun burada maden aramanın gerçekleştirilmemesi yönünde bir fikir birliğimiz vardı. ÇED sürecine ilişkin görüş bildirecek olan kurumlara başvuruda bulunduk ve olumlu görüş bildirmemelerini istedik. Başta Trabzon Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kurumlarımız da bu ÇED sürecine ilişkin raporlara olumlu görüş vermedi ve konu bu şekilde kapandı" dedi.

Ancak konunun tekrar gündeme getirilmesinin her zaman söz konusu olabileceği uyarısında da bulunan Çelik, "Hatırlı gönüllü birisi aynı şeyi deneyebilir. Şunu söylemek istiyorum: Bizler bu topraklarda doğduk, büyüdük. Bu toprakların bu şekilde kalıp korunabilmesi için çaba sarf etmemiz gerekiyor. Nasıl bir ülke, bir devlet sınırlarını koruyorsa bizim de topraklarımızı korumamız lazım. Bütün devlet kurumları da aynı hassasiyet içerisinde olmalıdır. Burada kişi yararı değil, kamu yararı gözetilmelidir. Eğer onay verilmiş olsaydı çimento fabrikası, taşocakları kurulacaktı. Çal Mağarası, Şahinkaya, yaylalar ve oradaki bir sürü turistik tesis kadük kalacaktı, artık turist gelmeyecekti. Herkes şunu iyi bilsin, halkın yararı yaylaları ve çevremizi korumaktan geçmektedir" diye konuştu.

Bilindiği üzere, Trabzon’un Düzköy İlçesi’ne bağlı Çayırbağı Honefter Yayla Şenlikleri’nin yapıldığı alanda maden aramak için Koza Altın İşletmeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ÇED başvurusunda bulunmuştu. Bakanlık adına Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, ÇED süreciyle ilgili aralarında Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Düzköy Belediyesi, DSİ, Tarım ve Turizm Müdürlüklerinin de bulunduğu 8 kuruma görüş sormuştu.

Kaynak: 61SAAT HABER MERKEZİ