Özellikle Ramazan ayında balığa olan ilgi sürerken, hamsi bolluğunun azalması vatandaşları somon gibi alternatif türlere yöneltti.
Ortahisar ilçesine bağlı Moloz bölgesindeki balıkçı tezgahlarında hamsinin yanı sıra istavrit, mezgit, somon, levrek, çipura ve alabalık gibi balık çeşitleri yer alıyor. Ancak son haftalarda hava şartlarının olumsuz seyretmesi nedeniyle denizlerde balık miktarının azaldığı bildirildi.
Bölge esnafından balıkçı Emin Avcı, balık miktarının azalmasının vatandaşın tercihini değiştirdiğini belirterek, "Özellikle somona yoğun talep var. Ramazan ayında levrek ve mezgite de talep artıyor. Somonun kilogram fiyatı 175 TL, levrek ve alabalık ise kilogram başına 100 TL'den satışa sunuluyor. Çipura kilogramı 300 TL’den alıcı bulurken, istavrit ve mezgitin kilogramı ise 200 TL civarında satılıyor" dedi.
Hamsinin fiyatının kilogramda 150 TL civarında olduğunu ancak artık tercih edilmediğini vurgulayan Avcı, "Hamsi sezonu sona yaklaştı diyebiliriz, vatandaş daha çok somona yöneldi" ifadelerini kullandı.