Ortahisar Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Ömer Dayı’dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Sosyal medya hesabında açıklamalarda bulunan Dayı, “Emeklilerin ve memurun hakkının nasıl gasp edildiği artık gizlenemiyor. Rakamlar ortada, gerçekler çıplak. Aralık ayında enflasyon yüzde 0,8’lerde açıklanırken; maaş artışları yapıldıktan hemen sonra Ocak ayında enflasyonun bir anda yüzde 4,8’e fırlaması tesadüf değil, bir yönetim tarzıdır. Ayarsız kantar gibi çalışan bu sistem, her seferinde dar gelirliyi tartıyor, yükü yine onun sırtına yüklüyor.

Ekonomi rüzgârdan, yağmurdan etkileniyor ama emeklinin cebinden çıkan paradan etkilenmiyor ne hikmetse… Böyle bir açıklamayı aklıyla alay edilen bir toplumdan başka kim kabul eder? Buna rağmen “dezenflasyon sürecindeyiz” deniyor ve hâlâ buna inanılması bekleniyor. Oysa mutfakta yangın var, pazarda fiyatlar uçmuş, kira, fatura, gıda her ay katlanarak artıyor.

TÜİK’in açıkladığı rakamlar ise artık sadece vicdan sorunudur. Bir ayda enflasyon neredeyse yok denecek kadar düşük, bir ay sonra roket gibi fırlıyor. Bu nasıl bir hesap, bu nasıl bir adalet? Devlet yönetimi ciddiyet ister, şeffaflık ister, utanma duygusu ister. Ama bugün gelinen noktada ne hesap verme var ne de mahcubiyet.

Bu anlayışta utanmak yok. Rakamlarla oynanıyor, algıyla yönetiliyor, bedelini ise emekli, memur, asgari ücretli ödüyor. Millete hesap vermekten kaçabilirsiniz ama vicdan muhasebesinden kaçamazsınız. Ayarsız kantar gün gelir sahibini de tartar. Devlet, rakam makyajıyla değil; adaletle, dürüstlükle ve halkına karşı sorumluluk bilinciyle yönetilir. Bugün eleştirilen tam da budur.” İfadelerine yer verdi.