Trabzon Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, ilçede yapımı devam eden Kent Meydanı Projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

61saat’e yaptığı açıklamada, projede gelinen noktayı ve hedeflerini anlatan Başkan Bıyık, çalışmaların hızla ilerlediğini belirtti.

Kent Meydanı Projesinde kolonlar dikilmeye başlandı

Başkan Bıyık, “Yoğun bir biçimde çalışıyoruz. Şu ana kadar müteahhit arkadaşımız durmaksızın devam etti. Hava şartları da iyiydi aslında. Temeldeki çamurdan da çıkmış olduk. Şimdi kolonlar dikiliyor,” şeklinde konuştu.

Yomra'nın merkezini dönüştürmeye yönelik büyük bir projeye imza attıklarını söyleyen Bıyık, 2027 yılında projenin açılışını yapmayı planladıklarını duyurdu.

Yomra-9

Finansal sıkıntı yok, 2027’de tamamlanacak

Bıyık, projenin büyüklüğüne de dikkat çekerek, “Yani bugün baktığınız zaman Yomra Belediyesi'nin bir yıllık bütçesine denk büyüklükte bir iş,” dedi.

Belediye başkanı, projenin birinci etabının %70 seviyesine geldiğini belirtirken, ikinci etabın peyzaj çalışmalarına devam ettiklerini de sözlerine ekledi.

Başkan Bıyık, ”Toplamda 1,5 yıl gibi bir zamanımız var en fazla. Bu bir yılda da tamamlanabilir. Tamamlandığı zaman ilçenin çok önemli bir atılımı olacağına inanıyoruz,” diyen Bıyık, ilçenin geç saatlere kadar yaşayan bir meydana dönüşeceğini belirtti.

Yomra Kent

Ekonomik sıkıntı yok, proje devam ediyor

Başkan Bıyık, projenin finansmanının sağlanması konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını, projeye büyük bir hızla devam ettiklerini vurguladı.

Başkan Bıyık, “Ekonomik anlamda sıkıntımız yok. Finansmanını sağlayamaya çalışıyoruz bir yandan. 2027 yılında tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine açmış olacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

1. Etap:

31 dükkân
28 ofis
1 kafeterya
1 restoran
1 tören alanı
150 araçlık otopark
inşa edilecek.

2. Etap
3 büfe
2 restoran
1 süs havuzu
Meydan alanı
150 araçlık otopark
içerecek.