Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, yaptığı basın açıklamasında partisinin hedef alındığını belirterek sert ifadeler kullandı.
Bak, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’nin kurtuluş mücadelesi sürecinde milli irade tarafından kurulduğunu belirterek, bugün partilerine yönelik bir müdahale girişimiyle karşı karşıya olduklarını söyledi.
CHP’nin kurultaylarla seçilmiş genel başkanına ve yönetim kadrolarına yönelik süreci eleştiren Bak, “Bugün açık bir şekilde hukuk baypas edilerek, daha doğrusu hukuka darbe yapılarak Türkiye’nin demokrasisine ve hukukuna aleni şekilde çökme operasyonu çekilmiştir” ifadelerini kullandı.
Partilerine yönelik süreci kabul etmeyeceklerini vurgulayan Bak, “Bizler Cumhuriyet Halk Partisi’nin her bir bireyi olarak, bu ülkenin vatanını ve bayrağını seven dürüst insanları olarak bugün partimize yapılan bu hukuk saldırısına karşı bu darbeyi reddediyoruz. Asla ve asla kabul etmeyeceğiz” dedi.
Bak, Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, belediye başkanları ve partililere yönelik süreçlere de değinerek, bugün yaşananların daha önce kurulan kumpasların devamı niteliğinde olduğunu savundu.
Operasyonların hukuka uygun olmadığını ve delile dayanmadığını ileri süren Bak, şunları söyledi:
“Bu operasyonların hiçbirinin hukuka uygun olmadığını ve delile dayanmadığını, bunların açık bir şantaj olduğunu, bu ülkenin namuslu vatansever insanlarına pusu kurulduğunu söyledik. Bugün de bunu, bugünkü kararla ispat ettik.”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin teslim alınamayacağını ifade eden Bak, “Bu ülkenin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi’ne hiç kimse diz çöktüremeyecek. Hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi’ni teslim alamayacak” diye konuştu.
Bak, açıklamasının sonunda CHP örgütlerinin dimdik ayakta olduğunu belirterek, “Bizler buradayız. Dimdik ayaktayız. Partimizin yanındayız. Çünkü bizler Cumhuriyet Halk Partisi’yiz” ifadelerini kullandı.





