Müzenin yapılması planlanan yer, Ortahisar İlçesi Tabakhane Yokuşu’nda bulunan tarihi bina, 2023 yılında imzalanan protokol döneminde nasılsa şimdi de aynı şekilde duruyor.
ANITLAR KURULU İZNİ BEKLENİYORDU
Projenin hayata geçirilememesiyle ilgili yapılan ilk açıklamalarda, binanın tarihi olması nedeniyle Anıtlar Kurulu İzni’ne tabi olduğu ve bu izinlerin beklendiği ifade edilmişti. Ancak aradan geçen üç yılda herhangi bir ilerleme kaydedilememesi, kafalarda soru işaretleri oluşmasına neden oldu.
Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, projeyi gerçekleştirecek firmanın üç yıldır kira ödemelerini düzenli olarak yaptığı, bu nedenle sözleşmedeki bağlayıcı maddeler nedeniyle bir adım atılamadığı belirtildi. Yetkililer, binada şu ana kadar bir işlem yapılmamasından rahatsız olduklarını dile getiriyor.
TARİHİ KİMLİĞİYLE DİKKAT ÇEKİYOR
Sağlık Müzesi yapılması planlanan bina, tarihi kimliği ile de dikkat çekiyor. Yapı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında Trabzon Türk Ocağı merkezi olarak hizmet vermiş ve Mustafa Kemal Atatürk’ün şehri ziyaretlerinde uğradığı önemli noktalardan biri olmuştur.
Daha sonra farklı amaçlarla kullanılan bina, projenin gerçekleştirilememesi nedeniyle üç yıldır boş bir şekilde duruyor. (61saat)





