Bölgesel

Trabzon'da bakanın ardından flaş eleştiriler! Okullar yeterli ödenek alamıyor

KESK'e bağlı Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammed İkinci, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Trabzon'da yaptığı incelemeler, toplantılar ve sonrasında verdiği mesajlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Tekin'in Trabzon temasları esnasında yaptığı açıklamalara ayrı ayrı cevap veren İkinci, "Sayın bakan ile eğitim alanına ilişkin aynı perspektife sahip değiliz" dedi.

61saat'ten Gökhan Dihkan'ın haberine göre KESK'e bağlı Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammed İkinci, "Sayın bakan, eğitim tarihi derslerinde örnek olacak bir tablo ile karşı karşıya olduğumuzu ifade ediyor.  Oysa eğitim tarihi açısından ibretlik bir tablo ile yüz yüzeyiz. Bugün 21. Yüzyılın ilk çeyreği tamamlanırken hiç bir okulumuzda yeterli sayıda kadrolu temizlik personeli yok. Okullarımızda hijyen sorunu çocuklarımızın sağlığını tehdit ediyor" dedi.

OKULLAR YETERLİ ÖDENEK ALAMIYOR !

İkinci açıklamasında şu ifadelere yer verdi : 

"Ekonomik krizden kaynaklı olarak çocuklarda beslenme yetersizliği ve buna bağlı olarak öğrenme kayıpları yaşanıyor. Çocuklarımızın bir öğün sıcak yemek ve içilebilir temiz su ihtiyacı konusunda çözüm üretilmiyor. Okullara merkezi bütçeden yeterli ödenek gönderilmiyor.  Okulların ihtiyaçları büyük oranda velilerden alınan kayıt parası, bağışlar ile karşılanmaya çalışılmaktadır. Bu konuda aksi iddia ediliyorsa ilgililer ile birlikte kurulacak komisyon ile okulların mali tablosu incelenebilir"

"Okullaşma oranı açısından ortaya konulan rakamlar TÜİK’in enflasyon oranlarını hatırlattı. Derslik başına düşen öğrenci sayısı açısından çok iyi bir noktada olduğumuz iddia ediliyor. Ama diğer taraftan yeni 250 derslik daha yapılmakta olunduğu söyleniyor. Oysa tablo yakından incelendiğinde durum pek parlak değil. Taşra ile ( köy ve kasabalar) şehir merkezi arasında farklılıklar bulunuyor. Köy okulları atıl halde, derslikler boş. Zorunlu İmam Hatipleştirme politikasına rağmen bu okullara yurttaşlarımız rağbet göstermiyor. Anadolu Liselerinde öğrenci yığılması var. Akademik eğitim yapan okulların kapasitesi yetersiz. Okullarımız sayın bakan tarafından hukuka aykırı olarak STK olarak kabul edilen tarikat ve cemaatlerin kuşatması altında; eğitim büyük oranda bilimsellikten uzaklaşarak dincileşmiş durumda.
Özel okullaşma hız kesmeksizin sürüyor. Eğitim bir hak olmaktan çıkarılarak ticari bir metaya dönüşmüş bulunmakta, nitelikli, bilimsel eğitim parası olanın yararlandığı bir ayrıcalık haline getirildi"

TRABZON'DA 912 ÖĞRETMENE İHTİYAÇ VAR !

Öğretmen ihtiyacının gizlenemez boyutta olduğunu ifade eden İkinci, "Sadece Trabzon’da resmi rakamlara göre 912 öğretmene ihtiyaç var. Özel eğitim alanındaki öğretmen eksikliği dudak uçuklatacak düzeyde. 345 özel eğitim öğretmenine ihtiyaç var. 22 yılda gelinen nokta ille de devrim olarak değerlendirilecekse bu değişimi eğitimin dinci ve piyasacı dönüşümünü esas alan bir karşı devrim olarak sıfatlandırmak daha doğru bir tanımlama olacaktır" dedi.

İkinci, "Öte yandan sayın bakan program kapsamında siyasiler ile de bir araya geldiğini söylüyor. Kamuoyuna yansıyan fotoğraflara bakıldığında siyasilerden kastın AKP’liler olduğu görülüyor. Bu tablo ülkemizin bir parti devleti haline geldiğini göstergesidir. Sayın bakan ile eğitim alanına ilişkin aynı perspektife sahip değiliz. Çocuklarımızın eğitim hakkına farklı açılardan ve farklı lenslerle bakmaktayız" diye konuştu.

KAYNAK: 61SAAT HABER MERKEZİ

{ "vars": { "account": "UA-28164355-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-DQTZ4JSXP4" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }