Yollara dev çukurlar açıldı, alternatif kalmayınca vatandaşın yeri gasp edildi. Özellikle son 5 yılda yaşanan aşırı yapılaşma ile Trabzon’un en kalabalık ve gözde semtlerinden biri haline gelen Çukurçayır’da ulaşım sıkıntısı krize dönüştü.
Yıllarca yolların darlığı, yük kamyonlarının aşırılığı ve kasisli geçişler nedeniyle büyük zorluk yaşayan yöre halkı şimdi de habersiz ve plansız altyapı çalışmalarının bir türlü bitmemesi nedeniyle işe, okula ve eve gitmekte büyük güçlük yaşıyor. Çukurçayır’dan ana yola ulaşmak için mecburen yol vasfı bile taşımayan yerlerden geçen sürücülerin şikayetleri büyük. Arazilerinden yol geçen aileler ise belediyenin duyarsızlığına ve hukuksuzluğuna adeta isyan ediyor.
YAYA YOLU BİLE YOKDeğirmendere’den Boztepe’ye kadar olan bölgenin belli caddelerinde gidiş-geliş hattı itibariyle iki aracın geçemediği onlarca yer var. Zemin bozuk, kaplama sürekli altyapı müdahaleleri yaşandığı için çukurlar ve tümseklerle dolu. Üstüne üstlük şehrin en yoğun trafik geçişlerinin yaşandığı Çukurçayır’da okulların bulunduğu bölgenin tam ortasında yeniden altyapı çalışması denilerek büyük çukurlar açıldı. Araç geçişi imkansızlaşırken, birçok noktada yayalara yürüyecek yer kalmadı. Şimdi bazen yayalar araçları, bazen de araçlar yayaları bekliyor. Bu olmadığı zamanlarda tartışmalar baş gösteriyor.
CADDELER DE KOPTUEylül ayında Akçay Caddesi’ni Şehit Zafer Çabuk Caddesine bağlayan noktada bir ada yapıldı ve ada üçgen şeklinde olduğu için Kaymaklı’dan Boztepe’ye çıkmak isteyen hemen hiçbir araç buradan dönüş yapamıyor. Özellikle sabahları oluşan uzun araç kuyruklarından dolayı bazen kısa süreli gerilimler yaşanıyor. ‘Doğalgaz ve altyapı faaliyeti var’ denilerek açılan ve yolu tamamen kesen çukurlar nedeniyle ise bir haftadır Değirmendere-Boztepe yolu ismi bile olmayan, tamamen usulsüz bir yoldan sağlanıyor. Bu yola ulaşmak için bütün güzergahı değişmek zorunda kalan sürücüler mağdur oluyor.
YERİMİZ GASP EDİLDİYolun geçtiği arazinin sahibi durumundaki yaklaşık 40 hissedardan hiçbirinin yola muvafakati yok. Söz konusu yoğun trafiğin 1 haftadan beri durmaksızın aktığı yerde ailelerinin yaklaşık 2 dönümlük arazilerinin gasp edildiğini belirten Saadet Değirmenci (65) “Ortahisar Belediyesi burada kamulaştırma yapmadı. Bize hiçbir teklifte bulunmadı. Ödeme de yapmadı. Şeker sokak diye tabela asmışlar. Ana yolu kapattılar, hergün yaklaşık 5 bin araç bizim yerimizden geçiyor. Burası yol bile değil. Geçişi kapatma hakkımız var. İnsani duyarlılıkla bunu yapmıyoruz diye adalet ve devlet anlayışı bu mu olmalı?” diye sordu.