Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ‘Yıllık değerlendirme’ toplantısı yaptı.
Başkan Genç Toplantıda 61saat Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Erhan Esaspehlivan'ın sorularını da yanıtladı.
RAYLI SİSTEM YERALTINDAN GEÇECEK Mİ?
Raylı Sistem ihalesi aynı zamanda güzergahını da kapsıyor. Bizim Akyazı’dan başlayıp Meydan Bölgesine gelecek 3 güzergah vardı. Biri sahil, biri Maraş, biri de Tanjant…
Sahil fizibil olmadığı ortaya çıktı. Maraş Caddesi, caddenin dar olması nedeniyle fizibil bulunmadı. 3. Güzergah tanjant. Burada da hemzemin mi geçecek veya ne kadar gelecek?
Bütün bunlar şu anda çalışılıyor. Gerektiğinde yer altına mı girecek. Bu hafif raylı sistem. Metro değil. Bizim topografyamız gerektirdiği halde belki yer altına da girecek. O tamamen güzergahı ile beraber uygulama projesi dahilinde çalışılan konu. İnşallah nihayetlenince çıkıp paylaşacağız.
Maraş Caddemizde postane alanımızda hem meydan bölgemizde girişte ciddi yoğunluk oluşturması nedeniyle çalışma yapıyoruz.
YENİ MAHALLEDE FUAR ALANI YAPILACAK MI?
Fuar alanında sadece kitap fuarında 10 gün içinde 216 bin ziyaretçi geldi. Çok kıymetli. Bu ne demek? Bu şehrin çocukları gençleri okuyor demek. Çok sevindirici. Bu işi geleneksel hale getirmek istiyoruz. Trabzon’da ki fuar bölgesel değil ülke genelinde yayın evlerinin gelip Trabzon Kitap Fuarı şeklinde yürüyüşünü devam ettireceğiz anlayış olacak.
Tekstil ile ilgili fuarımız söz konusu. Esnaf da bizim esnafımız. Onlarda bu şehrin insanı. Süresi konusunda mevsimin de kış olması hasebiyle bir talepleri var. Hem esnaf odalarımız hem de bir iki odamız bu konuyu bana ilettiler.
Oradaki etkinliklere halkımızın katılımı, buna bizi mecbur kılıyor. En moderni de olsa günün sonunda bir çadır. Dolasıyla sirkülasyonu yoğun şekilde halkımız ilgi gösteriyorsa buna düşünüyoruz.
DTM’de süreç artık bir yargısal sürecin içinde. Bu manada fuar alanımız yok. Belki o süreçten Ari olarak, kendi zaviyesinde yürüsün. Ondan ari olarak burada düzenleme yapabiliriz. Düşünsel bazda çalışıyoruz.
TRAMAR, BÜYÜK İLÇELERE AÇILABİLİR…
TRAMAR ile ilgili biz sosyal belediyeyiz. Belediye buradan bir kuruş kar amacı gütmüyor. Orada temel gıdalarımız var. Hemşerimiz hem spekülatif fiyat artışlarının mağdur olmasın, ki kışın Trabzon’da 10 ton et tüketiliyor. Bunun 1 tonu TRAMAR’da satılıyor.
Her gün 1 ton et satılıyor. Bu çok kıymetli bir şey.
Eğer tedarikte sorun olmazsa bu marketleri arttırmayı düşünüyoruz. Büyük ilçemizde belki böyle düşüncemiz var. Bu iş tedarik işi. Hemen 1 ton tedarik eti orada hazır etmek kolay değil. Esnafımız ile tüccarımızla rekabet içinde olmadık. Onların hukukun da düşünmek adına hareket etmemiz lazım.