Firmalara kümelenme projeleri ve sağlanacak desteklerle ilgili bilgi verilen toplantıda konuşan TTSO Başkanı Erkut Çelebi, “Türkiye’de en fazla kümelenme projesi yürüten odayız. Amacımız üyelerimize ve sektörlere değer katmak. Bu projenin sonunda hedefimiz Trabzon’da Yazılım Vadisi kurulmasıdır” dedi.

TTSO tarafından hazırlanan Trabzon Yazılım Sektörü Kümelenmesi HİSER Projesi Bilgilendirme toplantısına TTSO Başkanı Erkut Çelebi, TTSO Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz, meslek komitesi üyeleri, firma temsilcileri ve TTSO proje uzmanları katıldı.

ÇELEBİ: AMACIMIZ ÜYELERİMİZE DEĞER KATMAK

Başkan Erkut Çelebi, kümelenme projelerinin firmaların hinterlandını genişletmeyi, sektörde önde olan ülkelerin firmalarıyla bir araya gelmelerini sağlayarak dünyadaki gelişmelere entegre olmalarını sağlamayı, ortak girişimlerle sektörü daha ileriye taşımayı hedeflediğini söyledi. Çelebi, “Teknokent’teki TTSO Biyoteknoloji ve İnovasyon Merkezi’ni Yazılım Vadisi yaparak Trabzon’un bir yazılım üssü haline getirme hedefiyle yola çıkıyoruz. Yazılım ve bilişim sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda firmamız var. HİSER projelerinde hepinizin bildiği gibi yüzde 75’e varan devlet destekleri bulunuyor. Hatta hedef pazarlarda yapılan çalışmalarda bu oran daha da yükseliyor. Yazılımı yan sektörleriyle birlikte şehrimizde ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Odamızda 100’e yakın sektörde faaliyet gösteren firma var. Oda olarak en fazla kümelenme yapan odayız. TTSO olarak tüm proje sürecinde firmalarımızın yanındayız. Amacımız üyelerimize ve sektörlere bu projelerle değer katmaktır. Kümelenme projelerini çok önemsiyoruz ve firmalarımıza büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz” ifadesini kullandı.

Çelebi, proje başladıktan sonra katılımcı alınamayan projeye yazılım sektöründeki tüm firmaları davet etti.

TTSO Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz, günümüzde en önemli kavramlardan birinin ağ oluşturmak olduğunu vurgulayarak, “Kendi ağınızı oluşturarak dünya ile iş yapıyor olabilmeniz gerek. Kümelenme projeleri buna büyük katkı sağlıyor. Hedefimiz Trabzon’u bir yazılım ve bilişim üssü haline getirmek, Yazılım Vadisi kurmaktır” dedi.

Katılımcı firma temsilcileri projeyi olumlu bularak sektöre değer katacağını, birlikte çalışmanın iş geliştirme fikirlerinin ortaya çıkmasına ve firmaların birbirini geliştirerek daha iyiye ulaşmasına olanak sağlayacağını ifade etti.

Toplantıda daha sonra Ticaret Bakanlığı tarafından uygulanan ve firmalara ihtiyaç analizi, eğitim ve danışmanlık, tanıtım, sektörel ticaret ve alım heyeti faaliyetlerinde yüzde 75’e varan desteklerin sağlandığı Hizmet Sektörü Rekabet Gücünün Artırılması Projesi (HİSER) konusunda bilgi verildi ve katılımcı firmaların soruları yanıtlandı.

Ekran Resmi 2024 11 25 10.22.15Ekran Resmi 2024 11 25 10.22.12Ekran Resmi 2024 11 25 10.22.09Ekran Resmi 2024 11 25 10.22.06Ekran Resmi 2024 11 25 10.22.02