Muhammet Erkan: Serbest bırakılma kararı skandaldır Muhammet Erkan: Serbest bırakılma kararı skandaldır

Geçtiğimiz yıllarda yapılan alt yapı çalışmaları fırsat bilinerek, üst yapısı yenilenen Uzunsokak’ta alınan kararlara uyulmayınca, zemin taşları birer birer kırılmaya başlandı. 


Normalde 3 tondan ağır araçların girmesi yasak olan Uzunsokak’ta, esnafların nakliyat ihtiyaçlarının gidirilmesi için caddeye giren araçlar zemin taşlarına zarar verdi. 

Bu nedenle Uzunsokağın bir çok noktasında zeminde kırılmalar meydana geldi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri kırılan taşları yenilerken, konunun bu şekilde bir döngüye dönüşmesi ise can sıkıyor. 



Uzun Sokak 1

Konuyla ilgili bugün Sonnokta Gazetesinde yer alan haberde, kırılan taşların maliyetlerinin ise dükkan sahipleri ve alt yapı kuruluşları tarafından karşılandığı belirtildi. Buna göre; binaların elektrik, telekom veya su bağlantıları nedeniyle yerlerinden sökülen taşlar kullanıcı tarafından karşılanıyor. 

Uzun Sokak 2

Ancak otopark giriş ve çıkışlarına yapılan ve kırılan taşların maliyetini ise Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Dairesi tarafından karşılandığı belirtildi. 


Uzun Sokak'ta taban yenilemesi kaçınılmaz

Trabzon Büyükşehir Belediye Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanı Mehmet Salih Mazlum, “2 yıl önce Uzun Sokak tabanı yenilendi. Periyodik olarak kırılan taşları yeniliyoruz. Maraş Caddesi’nde de benzer şeyler yaşadık. Kullanışlı olmadı. Yeniden yapıldı. Uzun Sokak’ta taban yenileme çalışması siyasi bir karardır. Konu bizi aşar. Büyük bir karar gerekir orada. Çünkü yapılanı yıkıp yeniden yapmak kamu zararıdır. Milyonlar harcandı oraya. Bu ekonomik şartlarda yeniden yenileme kararı almak zor. En azından şimdilik bizi idare ediyor. Özellikle yaz mevsiminde böyle bir çalışma mümkün değil. Ancak Uzun Sokak’ta taban yenileme çalışması kaçınılmazdır.” ifadelerini kullandı.

Uzun Sokak 3
3 tondan büyük araçların girişi yasak

Fen İşleri Daire Başkanı Murat Öztürk ise, “Uzun Sokak yapıldıktan sonra kesin kabul yapılana kadar yaklaşık 1-1,5 yıl imalat kaynaklı problemler ve kullanım kaynaklı problemlerin hepsi yüklenicisi tarafından yapıldı. Belediyemizden bir bedel ödenmedi. Kırıksız olarak ilgili dairelerimize teslim edildi. 3 tondan büyük araç giremez diye karar alındı. Ancak bu karar uygulanamadı. Dükkânların içlerindeki kullanıcı değişiklikleri yani giyim mağazasıydı dönerci oldu bunların hepsi de tekrar bağlantı tekrar taş değişimine sebebiyet verdi.” dedi. Kırılan taşların yenilenme maliyetinin ise dükkân sahipleri ve altyapı kuruluşlarından karşılandığı, yeni yapılan binaların elektrik, Telekom ve TİSKİ bağlantıları nedeniyle sökülen yerlerin bedeli kullanıcıdan alındığı kaydedildi. Otopark alanına giriş çıkış yapan araçların kırdığı taşlar ise Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı tarafından yapılıp karşılandığı belirtildi.

Kaynak: SONNOKTA