CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Meclis’te devam eden emekli nöbetinin 11. gününde sadece kürsüden değil, sosyal medya üzerinden de sesini duyurdu.
Geceyi TBMM’de geçiren Suiçmez, Instagram’dan canlı yayın açarak emeklilerin hak mücadelesine dair gelişmeleri anlattı.
Yayın sırasında takipçilerinden gelen soruları da yanıtlayan Suiçmez, emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısını bir kez daha gündeme taşıdı.
Suiçmez’in yayınına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sorular art arda gelirken, birçok kişi yorumlarıyla hem destek verdi hem de kendi yaşadığı sorunları aktardı.
Suiçmez ise her birine yanıt verdi; mücadelelerinin neden bu kadar ısrarlı sürdüğünü ve hükümetin bu sese artık kulak vermesi gerektiğini vurguladı. Siyasetin giderek daha çok dijital mecralara taşındığı bir dönemde, Suiçmez’in bu çıkışı hem bir iletişim hamlesi hem de toplumsal farkındalık yaratma çabası olarak öne çıktı.
Ayrıca bu yayın, sadece emeklilere değil, onların çocuklarına, torunlarına da ulaştı. Yani bu mesele artık yalnızca yaşlıların değil, aile bütünlüğünü etkileyen sosyal bir sorun hâline gelmiş durumda. Suiçmez de bu gerçeğe işaret ederek, “Bu iktidarı hep birlikte değiştireceğiz!! Emekli, emekçi hakkını CHP iktidarında alacak…” demeyi ihmal etmedi. CHP'nin bu tür dijital hamlelerinin, sahada karşılık bulduğu ve parti tabanında da takdirle karşılandığı konuşuluyor.





