Özel Haber

Trabzon madenlerle ilgili flaş iddia: Madenlerle ilgili hazırlanan dosyalar kopyala - yapıştır...

KUZEYANADOLU.NET - Trabzon Düzköy Çevre Ve Yaşam Platformu, üyeleri, bölgedeki maden sahaları ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasına, Trabzon’da bir çok STK ve vatandaş da destek verdi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde yapılan basın açıklamasında konuşan Metalurji Yüksek Mühendisi Cemalettin Küçük, Trabzon’un Dozköy İlçesinde 1 ile Araklı İlçesinde planlanan 3 Madencilik işlemi için hazırlanan raporların birbirlerinin bire bir aynısı olduğunu iddia etti.

Trabzon Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün raporları okumadığını iddia eden Küçük, “Türkiye’nin her yerinde adım adım yayılmaya başlayan sömürge madencilik, Karadeniz’i Artvin’den başlayıp parça parça kaplamış vaziyette. Dün itibariyle Trabzon’un ilçelerine ağır vaziyette çökme durumu söz konusu.

Bunlardan bir tanesi Düzköy Çağırbağı Honfter Yaylası olan bölgede bir gümüş – bakır – demir karışımı kompleks maden.

3 tane de Araklı Karadere’den Dağbaşına giden yol üzerinde Erenler Mevkiinde Kükürtlü, Kayacık ve Subaşı Mahallelerinden oluşan alanlar…

Düzköy’de işlem yapmaya çalıştılar. Ardından Araklı’da 3 tane ayrı ruhsat ile 3 tane ayrı başvuruyla girmişler. Bir tanesi Kayacık, Kükürtlü, bir tanesi de Subaşı..

Aslında hepsini birleştirdiğinizde arama ruhsatı 60 hektara varan bir alan. Hepsi bir birine bitişik. Ama görünür olarak bakıldığında küçük küçük noktalar gibi gösterilip girmeye çalışılıyor.

Çevre İl Müdürlüğünün aymazlığını, dikkatsizliğini, bilimden uzak duruşunu, raporlarla ilgili inceleme nasıl yapmasını, suça nasıl ortak olduğunu size anlatmaya çalışacağım.

Honofter Yaylası’ndaki tanıtım dosyası ile Araklı’nın Kükürtlü Mahallesindeki ÇED tanıtım dosyası bir birinin bire bir aynısı. Florası, faunası…

Kopyala yapıştır.. Araklı’daki karşılıklı köylerdeki 2 ÇED Raporu birbirinin aynısı.

Biri 1800 metre yukarıda cevher çıkarılacak yerin bütçesi ile ulaşımın daha kısa olduğu yerdeki bütçe eşit olabilir mi?

2’sinde de işletme rakamı, 7 Milyon 208 bin 875 TL.

O kadarını bile eşit yapılmış.

Bunun dışında yapılacak bütün işlemlerle ilgili çeşitli farklı madencilik faaliyeti olmasına rağmen, tamamının aynı şekilde tanımlamışlar. Bütün bitki örtüsünü aynı yapmışlar. Sahte diyebileceğimiz, uydurma, kopyala yapıştırma dosyalarını Çevre İl Müdürlüğüne vermişler çevre il müdürlüğü de bununla ilgili işlem yapıyor. Okumuyorlar…

Bu raporların tamamı uydurmadır, bırakın doğayı tahrip etmeyi..

Eğer Çevre İl Müdürlüğü bu konuyla ilgili işlem yapmazsa bu suça ortak oluyor. Valilik bu konuyla ilgili işlem yapmıyorsa ortaktır. Basın açıklamasını adli mercilerin, savcıların duyup bu konuyla ilgili soruştum açması gerekir” dedi.

{ "vars": { "account": "UA-28164355-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-DQTZ4JSXP4" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }