Trabzon Sanatevi tarafından düzenlenen 16. Uluslararası Sanat Günleri, anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Araştırmacı yazar Yüksel İskender Aksu, “Yağmurlu Kentin Kızları” başlıklı sunumuyla sanatseverlerle bir araya geldi.
Programda, Trabzon Lisesi’nin ilk kadın basketbol takımı oyuncuları da yıllar sonra aynı çatı altında buluştu. Etkinlikte Tülay Örs, Nevin Öçer, Nesrin Dursun, Neşe Ersoy ve Yüksel İskender Aksu’nun yer aldığı ilk beş anıldı.
Trabzon’un eğitim, spor ve kültür hafızasında önemli bir yere sahip olan bu buluşmada, takımın oluşumunda emeği bulunan Behiye Akgündüz öğretmen de hatırlandı. Katılımcılar, Trabzon Lisesi’nin geçmişine, kadınların spordaki öncü adımlarına ve kentin sosyal hafızasına dair önemli anıları paylaştı.
Etkinlikte ayrıca Trabzon Lisesi Müdürü Cengiz Çolak tarafından araştırmacı yazar Yüksel İskender Aksu’ya öğrenci belgesi takdim edildi.
Sanat Günleri kapsamında gerçekleşen program, Trabzon’un kültürel belleğine katkı sunarken, kentin eğitim ve spor tarihinde iz bırakan kadınların hikayelerini de yeniden gündeme taşıdı.










