TTSO Başkanı Erkut Çelebi, kasım ayı meclis toplantısında yoğun bir ayı geride bıraktıklarını vurgulayarak şunları söyledi:
"Sanayi ve Teknoloji Bakanı ziyaretimizde, bizim için çok önemli projeler konusunda desteğini gördük. Su Ürünleri İhtisas OSB'si ile ilgili yoğun olarak çalışıyoruz. Somon üreticiliği Karadeniz'de ve Türkiye'nin farklı noktalarında çok hızlı bir şekilde yükseliyor. Üretimin ve beraberinde işleme fabrikalarının da genişlediğini düşünürsek, hızlı bir şekilde ihtisas OSB'ye ihtiyacımız var. Araklı'da Tekstil ve Hazır Giyim İhtisas OSB kurulması için çalışmalar başladı. Ankara'da, Çakırgöl projesiyle ilgili Trabzon ve Gümüşhane'nin valisi, milletvekili, belediye başkanı ve oda başkanlarının katılımıyla Sayın Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu'nu ziyaret ederek toplantı yaptık. Bir şirket kurulumuna karar verdik. Yıllarca Faruk Özak Bakanımızın çalışma yaptığı bir projeydi. En azından masaya kadar getirdik ve bir karar alınması bizim için de önemliydi."
"Coğrafi İşaret Çalışmaları Devam Ediyor"
Başkan Çelebi, TTSO olarak Trabzon’un 13. coğrafi işareti olarak Trabzon Kuymağı’nı tescillediklerini ifade ederek şunları söyledi:
"Sırada birkaç ürünümüz daha var. Kokulu üzüm ve kara yemiş, arkasından da lahana. Kara lahana ile ilgili bir coğrafi işaret alınacak. Birkaç tane de hemen arkasından gelecek. Coğrafi işaretler artıyor ama bizim için önemli olan Avrupa'da coğrafi işaret alabilmek. Tabii bununla ilgili de birkaç ürünle çalışmalar yapıyoruz."
"Kümelenme Projeleriyle Firmalarımıza Değer Katıyoruz"
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Türkiye’de en fazla kümelenme projesi yürüten oda olduklarını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şu anda sağlıkta, inşaatta, gıdada, mobilyada ve yazılımda kümelenme projeleri çalışmaları devam ediyor. Kümelenme ile arkadaşlarımızı farklı ülkelere, farklı noktalara getirerek burada hem bilgi alışverişinde bulunmalarını hem de ticarileşmelerini sağlıyoruz. Kendi sektörlerinde kümelenme yapmak isteyen arkadaşlarımız bize başvurabilir. Yazılım kümelenmesi üzerinde çalışıyoruz ve bu projeye önem veriyoruz. Yazılım Vadisi kurmak istiyoruz. Yine mobilya sektöründe yürüttüğümüz kümelenme projesiyle birkaç gün önce arkadaşlarımız Tiflis'te ikili iş görüşmelerinde bulundu. Tiflis veya genel olarak Gürcistan, bizim Trabzon için çok önemli bir pazar. Çok yakın bir coğrafya. Lojistik olarak her an müdahale edilebilecek bir yakınlıkta olması nedeniyle bütün sektörlerin Gürcistan'da ve Azerbaycan'da olmasında fayda var. Hakikaten çok yakın bir coğrafya ve üretim yapmadıkları için bizim üretim yapan firmalar için bulunmaz bir nimet. Tiflis'e önümüzdeki günlerde tekrar başka sektörlerle gideceğiz. Zaten çok kolay. 42 dakikada gittik, 51 dakikada döndük. Çok yakın bir coğrafya ve çok rahat. Bu fırsatı kullanmamız ve ürünlerimizi buralarda satmamız lazım. Tiflis ile direkt uçuşlar konusunda da Büyükşehir Belediye Başkanımıza elini taşın altına koyduğu için teşekkür ediyoruz."