61saat'ten Gökhan Dihkan'ın haberine göre Trabzon'da yıllar içerisinde talebin artmasıyla arzın da aynı şekilde seyrettiği belirtilirken, DOKA'nın da mali ve teknik destekleriyle kayıtlı yatak kapasitesinin yaklaşık 10 binden 20 binin üzerine çıktığı ifade edildi. 5 yıldızlı otel sayısının 10’a, 4 yıldızlı otel sayısının da 31’e çıktığı Trabzon'da aynı şekilde, talebi karşılamak adına, yurtdışı tanıtım faaliyetlerinin de etkisiyle acente sayısında kayda değer bir artış gözlendiği ve sayılarının 300'ü aştığı vurgulandı.
DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar, "Verilen mali desteklerle turistin kalma süresini artırıcı, ekonomik geliri pozitif etkileyecek yeni destinasyonlar oluşturulmuş, bunların sayısı 20’lerden 150’nin üzerine çıkmıştır. Tüm bu başarıların dönüm noktası olan doğrudan ve charter seferlerin başlatılması için DOKA planlama ve lobi faaliyetleri düzenlemiş, bu çabanın sonucu olarak dış hat uçuş sayısı 2023 yılı itibarıyla yıllık 8 bine ulaşmıştır ve bu eğilim artarak devam etmektedir. DOKA, bölge genelinde Arap Turizmi Raporu, Trabzon özelinde ise il turizm stratejisi, konaklama sektörü raporu gibi araştırma raporları hazırlamıştır.
Yanbolu-Santa aksı, Tonya ve Akçaabat gibi destinasyonlarda turizm master planları hazırlamıştır. Beşirli Dolgu Alanı, Şahinkaya ve Turup ile ilgili planlama çalışmaları ise devam etmektedir. DOKA, mali desteklerin yanında bölgeye yabancı sermaye yatırımlarının çekilmesini de sağlamıştır. Bu kapsamda yatırım destek faaliyetleri neticesinde yaklaşık 50 milyon dolar yabancı sermayeli yatırım ilimize kazandırılmıştır" dedi.
Trabzon İstanbul’dan sonra ikinci sırada!
Trabzon'da yerli turist sayısının 150 bin seviyesinden 350 binin üzerine, yabancı turist sayısının ise 23 binlerden 355 bine yükseldiği belirtildi. Kentte geceleme sayısının, 10 yılı aşkın bir sürede 280 bin seviyesinden 1,5 milyona ulaştığı öğrenilirken, Trabzon'un İstanbul’dan sonra Körfez ülkelerinden en çok ziyaretçi ağırlayan ikinci il olduğu kaydedildi.
Bunlar da ilginizi çekebilir