Üçlü maç serisinin son maçı Antalya deplasmanındaydı. Önce Ankaragücü'nü sonra Samsunspor'u iyi oynamadan mağlup eden Trabzonspor, dün de Sergen Yalçın yönetimindeki Antalyaspor karşısına çıktı. Hedef üçte üç yapmaktı. Maçtan önce golcü Paul Onuachu'nun milli takıma davet edilmesi Karadeniz Fırtınası için büyük kayıptı.
Bordo Mavililer maça golle başladı. Yunan oyuncu Fountas'ın golü Trabzonspor için avantaj olacağı yerde dezavantaj oldu. Antalyaspor maçın başından sonuna kadar futbol olarak üstün olan taraftı. İlk yarıda tesadüfen gol bulamayan Akdeniz Bölgesi temsilcisi, istediği golü altmış sekizinci dakikada İsrailli oyuncu Jehezkel ile buldu. Trabzonspor Antalyaspor karşısında çok mahkum bir futbol ortaya koydu. Onuachu, Trezeguet, Bakasetas ve Pepe gibi oyuncuların yokluğu Trabzonspor'un oyun kalitesini bayağı etkilemişti. Eksik oyuncuları olduğunda bile iyi oynamadan kazanan Abdullah Avcı'nın takımı, dün sahaya çıktığı kadroyla ne iyi oynaması ne de maç kazanabilmesi mümkündü.
Üçlü maç serisinin son maçından bir puanla dönen Trabzonspor, iki galibiyet bir beraberlikle hanesine yedi puan yazdırdı. Alınan puanlar yerinde olsa da ortaya konulan futbolun kötülüğü çok anlamsızdı. Trabzonspor neden iyi koşamaz, neden iyi mücadele edemez, neden iyi yardımlaşamaz, neden iyi hücum edemez? Neden, neden, neden? Trabzonspor Trabzonspor ruhuyla oynamalı. Trabzonspor Trabzonspor ruhuyla mücadele etmeli. Abdullah Avcı'nın gerçeklik tezine eyvallah da, Trabzonspor'un da sahada azıcık futbol oynamasını beklemek hakkımız. Fountas, Enis Bardhi, Rayyan Baniya, Berat Özdemir ve Vişça'nın bişeyler yapmak için çabaladığı maçta üç puanı hak edip kazanamayan taraf Antalyaspor'du. Antalyaspor'un attığı gol de savunmanın donukluğu ve Benkovic'in rakip oyuncuyu seyredişi büyük takım refleksine hiç yakışmadı.
