Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Araklı üyesi Ömer Erbay, yaşanan krize ilişkin yaptığı değerlendirmede, sürecin hâlâ çözümsüz olduğunu vurguladı. Erbay, herkesin konuştuğunu ancak somut bir sonuç ortaya konulamadığını belirterek şu ifadeleri dile getirdi:
“İşçiler maaşlarını alamıyor. Grev sürüyor. Herkes konuşuyor; milletvekili konuşuyor, ilçe başkanları konuşuyor, vatandaş konuşuyor ama kimse ‘sonuç ne olacak?’ sorusuna net bir yanıt veremiyor. Sıkıntı tam olarak bu belirsizlikte. Üstüne bir de maaş ödemelerinin yapılamaması gündeme geliyor. Tesis kredi talebinde bulunmuştu ancak kredi de henüz onaylanmadı.”
Erbay, konunun mecliste gündeme gelmesini beklediklerini ifade ederek, merkezi idareden net bir açıklama gelmesinin krizin çözümü açısından kritik olduğunu kaydetti.
Araklı Taşönü Çöp Tesisi’nde grevin ne kadar süreceği ve maaş krizinin nasıl çözüleceği belirsizliğini korurken, işçiler ödeme yapılmadan işbaşı yapmamakta kararlı. Bu arada bölgedeki atık yönetimi süreçlerinin aksama riski de giderek artıyor.
Krizin uzaması, hem belediye hem tesis yönetimi hem de bölge halkı üzerinde büyüyen bir yük oluşturuyor. Sürecin nasıl sonuçlanacağı ise atılacak adımlara bağlı.





