Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak ayı Kültür-Sanat etkinlikleri kapsamında sahne alan topluluk, “Vefa” adını taşıyan özel konserinde, Trabzon’da müziğe ömürlerini adamış iki değerli sanatçı, bestekar, Özdemir Hafızoğlu ve Cemal Zihni Erenel’in bestelerine de yer verdi. Sanatseverlere duygu dolu ve unutulmaz bir gece yaşatan müzik programı büyük beğeni topladı.

Sunuculuğunu Nafiye Karakoç’un üstlendiği şef Ömer Akın yönetimindeki koro, sanatseverlere Hüseyni, Karcığar, Kürdi fantezi, Hicaz ve Hicazkar eserlerden oluşan bir müzik demeti sundu. Solo performanslarda ise Elya İlyas, Esengül Akbulut, Ferda Baskın, Hüseyin Sabri Kurtuldu, Yahya Kuduban ve Samet Erdemir izleyicilerden büyük alkış aldı.

Programın sonunda gecenin mimarı olan koro şefi Ömer Akın’a, Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın tarafından plaket takdim edilirken, dernek Başkanı İsmet Sadi Ülker de gecenin anısına çiçek sundu.

Konseri Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Hukuk Daire Başkanı Dilek Türkol, 3.Ceza Dairesi Başkanı Fatih Aksoy, Ortahisar ilçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Karakaş, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Şube Müdürü Mustafa Karaosmanoğlu, Trabzon Sanatevi Yönetim Kurulu üyesi ve TLYD Başkanı Kenan Atalay, Trabzon Sanatevi Yönetim Kurulu üyesi ve TMHOYDER Başkanı Hüseyin Şılbır, Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi, müzikolog, araştırmacı yazar, TLYD Koro şefi Özdemir Hafızoğlu, Trabzon’daki müzik derneklerinin şef ve koristlerinin yanı sıra çok sayıda sanatsever izledi.

Ekran Resmi 2026 01 13 16.11.05Ekran Resmi 2026 01 13 16.11.02Ekran Resmi 2026 01 13 16.10.59Ekran Resmi 2026 01 13 16.10.57

Kaynak: Haber Bülteni