SADECE ŞENOL GÜNEŞ DEĞİL YÖNETİM DE GİTMELİ
“TRABZONSPOR KÜMEYE” TEZAHÜRATI NE ANLAMA GELİYOR?
Şimdiye kadar kaç kez “Trabzonspor kümeye” tezahüratını duydunuz sahalarda, kim ve hangi yönetim zamanında buna cüret edilebildi?. İlk kez dakikalarca bu tezahüratı bu yönetim ve bu teknik heyet zamanında duyduk. Bu tezahürat acı ama gerçekten uzak değil. Şayet bu takımın adı Trabzonspor olmasa, kümenin en büyük adayıdır.
ŞENOL GÜNEŞ'İ İSTİFAYA GÖTÜREN BAŞLICA HATALAR
1. Takımın iskeletini oluşturamadı: Lig maçlarını üçte ikisi ve kupa maçlarının çoğu bitmiş olmasına rağmen halen bir iskelet oyuncu grubu yok.
2. Oyun sistemi yok: Şimdiye kadar Trabzonspor'un hangi sistemle oynadığını kimse anlayamadı
3. Elindeki oyuncuları kullanamadı: Transfer edilen oyuncular çok kötü, ancak Şenol Güneş'in elde var olanları iyi değerlendiremediği de çok açık.
4. Yönetimin hatalarına göz yumdu, inisiyatif kullanmadı: Yönetim transferlerde bu kadar ciddi hatalar, ihmaller veya sui-isitmaller yaparken sıradan bir kişi gibi seyirci kalması Şenol Güneş'in en büyük hatalarından idi.
ASIL SUÇLU YÖNETİM
Trabzonspor kulübünün başkanı ve yönetim kurulunun özellikle transferler, ekonomi politikası ve kulübün manevi değerini koruma ve artırma noktasında kulüp tarihinin en kötüsü olduğu şüphe götürmez bir gerçektir.
1. Transferler politikası çok kötü
· Kalitesiz ve gereksiz transferler: Gereksiz mevkilere, kalitesiz transferler yaparak hem başarının yakalanmasını önlediler, hem de kulübü milyonlarca TL zarara uğrattılar
· Transferlerde çok cömert davrandılar: Aldıkları oyunculara hak ettiklerinin çok üzerinde ücretler ödediler
· Transfer ettiklerini bedelsiz elden çıkarttılar: Kalitesiz oyuncular transfer edip kadrolarını şişirdiler, arından bedelsiz olarak veya çok cüz bedellerle elden çıkarmak zorunda kaldılar.
· Transferleri ahbap menajerler aracılığı ile yaptılar: Transfer edecekleri bazı futbolculara “Seni alacağız ama menajerini değiştir, bizim …… senin menajerin olsun, o zaman seni alırız” şeklinde bir yaklaşımın sizce anlamı nedir?.
2. Kulübü rant kapısına döndürdüler: Yandaşlarını, ahbaplarını, aleyhte yazı yazanları ve potansiyel rakiplerini işe alarak veya maaş ödeyerek kulübü milyonlarca TL zarara uğrattılar.
3. Taraftarın itici gücünü yok ettiler: Kulüpler için taraftarları, yönetim ve oyuncular üzerinde itici ve kontrol edici bir güçtür. Bu yönetim bedelsiz bilet, deplasmana giderken otobüs tutma ve harçlık verme gibi kıyaklarla bazı taraftar gruplarını susturdular. Bu şekilde hatalarına ve başarısızlıklarına itiraz edecek taraftarları susturdular, ancak itici gücü ortadan kaldırdılar.
4. Kulübün manevi değerini yok ettiler: Alınan başarısız sonuçlar, yaptıkları basit ve tutarsız açıklamalar, kulüp menfaatlerini öncelemeyen tavır ve tutumları nedeni ile kulübün manevi değeri büyük erozyona uğratıldı.
· Hakemler sıradan bir takım gibi Trabzonspor'un hakkını gasp edebiliyor
· “Trabzonspor kümeye” diye tezahürat yapılabiliyor
· Milli takımı dünya üçüncüsü yapan ve koskoca Trabzonspor'un teknik direktörü olan Şenol Güneş'in istifası alt yazılarla bile anons edilmiyor. Bu durum çok vahimdir.
SÖZÜN ÖZÜ
Mevcut Trabzonspor Başkanı ve yönetim kurulu acilen Olağanüstü Genel Kurul kararı almalı ve Şubat ayını sonlarına doğru seçime gitmelidir. Aksi halde Süper Lig gibi Türkiye Kupası da elden uçacaktır. Bu yönetimin 5 yıllık süre içinde yapabileceği en onurlu ve en yararlı iş olacaktır.