Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla oluşturulan Küresel Sumud Filosu'na destek artarak sürerken, Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Ahmet Muratoğlu'ndan iktidara dikkat çeken bir çağrı geldi. Muratoğlu, filoya sahip çıkılması ve resmi destek verilmesi gerektiğini vurguladı.
"Gazze'ye 12 saatte ulaşılabilir ama izin verilmedi"
Saadet Partisi ve Milli Görüşçü kuruluşların öncülüğünde oluşturulan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Özgürlük Filosu'nun, 7 Eylül'de Tunus'tan yola çıkarak Gazze'ye doğru hareket edeceğini belirten Muratoğlu, filoda Saadet Partisi'nden iki milletvekili, il başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığını söyledi.
"Filoya katılan milletvekillerimiz ve vicdanlı vatandaşlarımız birkaç güdür Tunus'ta eğitim alıyor. Hava muhalefeti nedeniyle yola çıkış 7 Eylül'e ertelendi. Yaklaşık iki haftalık bir yolculuğun ardından Gazze'ye ulaşılması planlanıyor. Bu filo sadece insani yardım değil, insanlığın vicdanını taşıyor," dedi.
"Kamuoyu da iktidar da sessiz"
Muratoğlu, filoya destek veren çevrelerin yoğun gayretine rağmen, Türkiye kamuoyunun ve siyasi iktidarın sessizliğine dikkat çekti. "Meclisten dört milletvekili ve onlarca Türk vatandaşımız filoya katılmasına rağmen, çok sayıda medya kuruluşu konuyu gündemine bile almıyor. Cumhurbaşkanı Gazze konusunda hamasi ifadeler kullanıyor ama kimse şu soruyu sormuyor: Neden filo Gazze'ye Türkiye'den değil de İspanya, Tunus, İtalya ve Yunanistan'dan yola çıkıyor?" diye sordu.
Türkiye'den Gazze'ye deniz yoluyla sadece 12 saatte ulaşılabileceğine dikkat çeken Muratoğlu, "Vicdanlı Türk vatandaşlarımız Tunus'a gitmek zorunda bırakıldı" dedi.
"Filoya sahip çıkın" çağrısı
Hükümete açık çağrıda bulunan Muratoğlu, şu ifadeleri kullandı:
"İktidara sesleniyoruz: Bu filoya sahip çıkın. Bu filonun Türkiye'nin koruması altında olduğunu açıklayın. Herhangi bir müdahalenin Türkiye'ye yapılmış sayılacağını ilan edin. Gazze'de insanlar açlıktan ölüyor. 700 günü aşkın süredır zalim terör devleti vahşetine devam ediyor. Vicdan sahibi olan hiç kimse bu tabloya sessiz kalamaz."
Muratoğlu, filonun Gazze'ye ulaşmasının sadece bir insani yardım operasyonu değil, aynı zamanda uluslararası vicdanın sesi olacağını da vurguladı.





