ESKİ DOSTLAR GANİTA'DA BULUŞTU
Trabzon'un evladı Prof. Dr. Nihat Tosun...
2008-2014 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yaptı. Tosun, Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın uygulanmasında aktif rol oynamış ve uzun yıllar üst düzey bürokrat olarak hizmet vermişti.
Tosun geçtiğimiz gün babası Kazım Tosun'u kaybetmişti. Cenazesi dün Maçka ilçesine bağlı Gürgenağaç Mahallesi'nde son yolculuğuna uğurlandı.
Tosun'un baba acısını paylaşmaya Sağlık Bakanlığında Müsteşarlık yapan 23., 24., 25. ve 26. dönem AK Parti milletvekili olan Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar da geldi...
Ünüvar'ı milletvekilliği döneminde arkadaşı olan Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar ve Salih Cora Trabzon'a ağırladı.
Yanlarında yine DHMİ Genel Müdür Yardımcısı olan Mustafa Akkaya, Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Yükünç ve Ulaştırma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Osman Bekar da yer aldı...
Eski dostlar Trabzon'da eski günleri, meclis anılarını konuştu. Ayrıca konu Ankara siyasetine de geldi. Siyasi hareketliliğin yaşandığı bugünler nelere gebe olduğunun tahminleri yapıldı. Ankara'da aynı ekibin buluşma sözüyle ayrıldılar...

CHP BİRİNCİ PARTİ OLUNCA!
CHP Trabzon İl Başkanlığı dün Kurban bayramı için bir kutlama programı düzenledi.
Programa partililer yoğun ilgi gösterdi.
Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez’in ‘Ne olduysa CHP Türkiye’de birinci parti olunca başladı, bir üst akıl düğmeye bastı ve operasyon başladı.
Verilen kararı kabul etmiyoruz diyen Suiçmez’in Özgür Özel’den bahsederken Genel Başkanımız ifadesini kullanması dikkatlerden kaçmadı.
Muhalefet kanadından DP İl Başkanı Ali Akar da destek için kutlamada yer aldı.
Bayramlaşmada Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a da yoğun ilgi vardı ve o da salondaki herkes ile tek tek bayramlaşıp hal hatır sormaya çalıştı.
Kemal Kılıçdaroğlu için ise birçok partili hain ifadelerinin yer aldığı eleştiriler yaptı.

BAYRAMLAŞMADA ANA GÜNDEM OLDU
CHP’nin il başkanlığındaki bayramlaşma programında Trabzon il Başkanı Mustafa Bak’ın ve diğer katılımcıların konuşmalarında ana gündem maddeleri tutuklu bulunan İBB eski Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Merkezi’ndeki mutlak butlan kararı sonrası başlayan genel başkan krizi oldu.
Kurban Bayramı için toplaran partililer buluşmada bayram kutlamasından çok siyasi mesajlara dikkat kesildi.
Öyle ki Başkan Bak’a “Başkanım bayram mesajını unutmayın” şeklinde de hatırlatma mesajı dahi verildi.
Bayramlaşmadan çok CHP’nin sesinin duyulmasına destek olmak için toplanmış bir kalabalık vardı.
Haliyle böyle olunca programın sonunda tek tek bayramlaşma töreni yapıldı.
Haliyle programda bu mesajları dinleyen kişilerle bayramlaşanlar arasında sayısal anlamda büyük bir fark da vardı.
CHP’nin kutlamasında dikkat çeken an da bu şekildeydi. Kutlamadan çok ufak bir miting de düzenlendi diyebiliriz.

ART ARDA ACI HABERLER GELDİ
Trabzon iki önemli değereni art arda kaybetmenin acısını yaşadı. Önce Sinan Kutay’ın acı haberini aldık.
Trabzon’da dik duruşu ile herkesin taktirini kazanan önemli yazıları ile tespitleri ile adından söz ettiren İnsan Hakları Derneği’nin uzun yıllar başkanlığını yapan, sendikal faaliyetlere nefesi yettiğince katkı veren Kutay dün kalabalık eşliğinde ebediyete uğurlandı.
Şehre iz bırakan bir isim oldu.
Merhum Kutay’ı uğurladıktan sonra başka bir acı haber bu kez KTÜ camiasından, MHP camiasından geldi.
Önceki dönem bakanlarımızdan Koray Aydın’ın amcasının oğlu KTÜ Farabi hastanesinin tanının sevilen simalarından Prof. Dr. Fazıl Aydın’ın acı haberi de şehri yasa boğdu.
KTÜ ailesi acı haberi bir paylaşım ile duyurarak derin üzüntü yaşadıklarını ifade ederken en acı ve duygusal paylaşım eski bakan Koray Aydın’dan geldi.
Aydın "Kardeşim" diye hitap ettiği Merhum Fazıl Aydın için ‘Çocukluktan beri dava arkadaşım, ailemizin gururu, değerli amca oğlu Prof. Dr. Fazıl Aydın kardeşim, Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Acımız büyüktür. Yüce Allah, Fazıl Hocamıza rahmet etsin; ruhunu şad, mekanını Cennet etsin.
Cenazemiz, 29 Mayıs Cuma günü, Yomra Özdil Camiinde, Cuma namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından Özdil'de ebedi aleme uğurlanacaktır. Başımız sağ olsun" ifadelerini kulandı.
Trabzon’un yetiştirdiği önemli hekimlerden Sağlık Bakanlığı öncemi dönem müsteşarlarından Nihat Tosun da dün babası Kazım Tosun’u ebediyete uğurlamanın derin hüznünü yaşadı.
Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Seyit Hisoğlu ve çok sayıda seveni bu acı gününde Tosun ailesini yalnız bırakmadı.
Bizlerde 61saat ailesi olarak merhum Sinan Kutay’a, Merhum Fazıl Aydın’a ve Kazım Tosun’a Allah’tan rahmet kederli ailelerine ve sevenlerini başsağlığı ve sabır dileriz.

KİMSEYİ KIRMADI…
Dün başka bir bayramlaşma programının adresi Akçaabat ilçesi oldu.
Kutlama programı artık geleneksel hale gelen Akçaabat Belediyesi önünde Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in ev sahipliğinde yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da Başkan Ekim’in davetini kırmayıp programa katılınca haliyle vatandaşın da ilgisi yüksek oldu.
Bakan Uraloğlu’nun da kimseyi kırmadığını gördük. Kendisiyle fotoğraf çekilmek isteyenlerle tek tek fotoğraf çekildi, taleplerini dinledi. Kısa sürede kendisine onlarca talep iletildi.
Uraloğlu aslında burada bir açıklama yapmayacaktı. Ancak katılımcıların ve vatandaşların isteğini kırmadı. Kısa
bir selamlama konuşmasıyla herkesin bayramını kutladı.
Bakan Uraloğlu’nun bugün düzenlenecek programlarda geniş kapsamlı bir açıklama yapması bekleniyor.
Bakan Uraloğlu bugün 10.30’da Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve 13.00’da AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından meydanda düzenlenecek kutlama programlarına katılacak.
Yine bugün İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı ve Anahtar Parti İl Başkanlığı tarafından Meydan Parkı’nda bayramlaşma programları düzenlenecek.

İŞTE TRABZONSPOR’UN KAMP ROTASI
Sezonu üçüncü sırada tamamlayan ve takvimde hedeflediği yerde sezon açılışı yapacak olan Trabzonspor karar aşamasında.
Takım gençler ağırlıklı 4-5 Temmuz’da Trabzon’da toplanacak.
Rutin sağlık kontrolleri ile birlikte 7 Temmuz’da top başı yapılacak.
Geçen sezon olduğu gibi ilk rota yeniden Erzurum olacak.
Trabzonspor geçen sezon oldukça memnun kaldığı Erzurum’dan hazırlık çalışmalarının ilk etabında yine vazgeçmeyecek.
10 gün Erzurum’da kalacak olan Trabzonspor’da bu kez 2 yıl aranın ardından yurt dışı için yeniden planlama yapılacak.
Öne çıkan iki ülke mevcut: Slovenya ve Avusturya.
Bordo mavililerin her iki ülkede de daha önce kamp yapmış olması müthiş bir avantaj.
Nihai karar Fatih Tekke’nin.

BASKETBOL SİL BAŞTAN
Trabzonspor Basketbol rüya gibi bir sezonu geride bıraktı. İlk sezonunda Play off oynadı kendisinden güçlü rakiplerini devirdi.
Parkede de bu rengin olduğu her yerde ben de varım dedirtti. Futboldaki gibi mütevazı bir bütçe ile mücadele eden Trabzonspor art arda sakatlıklar sonrası Play off da ilerleyemedi ve sezonu bitirdi.
Şimdi ise Trabzonspor’u yoğun bir transfer dönemi bekliyor. Kadrodaki herkesin kontratı bitti ve ayrılıyor.
Yeni, güçlü ve iddialı bir kadro oluşturmak isteyen Trabzonspor’da Cömert Küce ve Selçuk Ernak tam yetkiyi Başkan Doğan’dan aldı.
Kadroya ağırlıklı olarak ligi bilen oyuncular ve yıldız isimler transfer edilecek tabi bütçeyi sarsmadan.
MVP Reed için ise yeni bir kontrat gündeme, burada net durum oyuncunun vereceği karara göre hakaret edilecek.
Ağustos’a kadar kadrosunu kuracak olan Trabzonspor daha sonra katılacağı turnuvaya göre şekillenecek.






