KÜLLİYEYE ÇAĞRILANLAR GİDİCİ Mİ?

Şu sıralar herkesin gözü kulağı Ankara’da. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan parti genel merkezinde uzun süredir çalışmalar yapıyor. Parti MYK ve MKYK’sının yanı sıra yeni kabine ile ilgili de görüşmelerin yapıldığı söyleniyor. 

Gelen bilgilere göre şu sıralar özellikle bakanlardan kimse külliyeden davet almak istemiyormuş, iddiaya göre kabineye çağrılan bakan kendisiyle devam edilmeyeceği bildiriliyormuş. 

Değişmesi muhtemel bakanlıklar arasında İçişleri Bakanlığı, Turizm Bakanlığı ve Spor bakanlığı en çok konuşulanlar yani kesin değişecekler arasında imiş... 

Kabineye dışarıdan girmesine kesin gözüyle bakılan isimler arasında Berat Albayrak’ın da sık sık adı geçiyor.

Enerji Tabii Kaynaklar Bakanlığın adı geçen Albayrak’ın uluslararası arenadaki tecrübesi ve bilgi birikimi nedeniyle Dış İşleri Bakanı olabileceği de öne sürülüyor. 

Kabinenin ne zaman değişeceği belirsiz… Bir gece kararname anında çıkabilir de büyük kurultay sonrasına bırakabilir de…

MKYK ve MYK ile ilgili ise çok sayıda talep var. Büyük kurultay Adında Ak Işığında İstikbal mottosuyla yarın gerçekleştirilecek. Kurultayda oy kullanacak 1607 delegeye dün kartları ile birlikte Recep Tayyip Erdoğan’ın ismi yazılı saat hediye edildi. 

Trabzon eski milletvekilleri, milletvekili adayı olmuş isimler sıkı bir çalışma içindeymiş, hatta bazıları bakanları ziyaret ederek destek talebinde de bulunmuşlar. 

Fakat yeni MYK ve MKYK ile ilgili Erdoğan genel merkezde 2 isimle çalışıyormuş. Efkan Ala ve Mustafa Elitaş’ın haricinde kimsenin partinin üst kademesinin oluşumundan bilgisi yok. 

Görünen o ki bugün gece geç saatlere kadar da olmayacak…

KAYA ŞEHRİN GELECEĞİ İÇİN İMZALADI

Ortahisar Belediyesi, Trabzon’un sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapılaşma hedefleri doğrultusunda İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi ile önemli bir iş birliğine imza attı.

Bu protokol, mimarlık, şehir planlama ve mühendislik hizmetlerinin bilimsel esaslara ve mesleki standartlara uygun şekilde yürütülmesini amaçlıyor.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın öncülüğünde gerçekleşen bu adım, yalnızca Ortahisar’ın değil, tüm Trabzon’un geleceğine yönelik umut vaat ediyor.

Kentin kaybettiği kimliğini geri kazanması ve modern şehircilik anlayışıyla yeniden yapılanması hedefi, bu iş birliğinin temelini oluşturuyor denilebilir.

Trabzon’un gelişiminde bilimsel yaklaşımların ve ortak aklın ön planda tutulması, kentin hem fiziki hem de sosyal dokusunu iyileştirmeyi hedefliyor.

Ortahisar’dan başlayarak tüm kente yayılması planlanan bu proje, Trabzon’un yeniden doğuşu için atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bakalım nasıl sonuçlar ortaya çıkacak, takipçisi olacağız…

BİRİ TRABZON’U GÖZETLİYOR… 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehir kameraları sistemine 4 yeni kamera daha ekleyerek hizmet ağını genişletti.

Daha önce Boztepe, Meydan, Ayasofya, Köşk ve Uzungöl gibi şehrin simge noktalarına yerleştirilen yüksek çözünürlüklü kameralar, artık Değirmendere, Akyazı, Oyuncakistan ve Kanuni Evi gibi farklı bölgelerde de Trabzon'u gurbetçiler ve şehir sakinleri için anlık olarak görüntüle imkanı sunuyor. 

Özellikle şehir dışında yaşayan Trabzonlular, bu canlı yayın kameraları sayesinde memleket hasretini bir nebze olsun giderme fırsatı yakalıyor.

Yüksek çözünürlüklü ve hareket kabiliyetine sahip olan kameralar, sabit kalmayarak sağa-sola dönebilme özelliğiyle geniş bir görüş açısı sunuyor.

Böylece, izleyiciler şehrin önemli noktalarını farklı açılardan detaylı bir şekilde takip edebiliyor.

Aslında kameralar bir süredir hizmette ancak belki de en yoğun kullanıldığı dönem dün oldu diyebiliriz.

Çünkü dün şehir merkezine yağan kar ‘Şehir Kameralarına’ ilgiyi de arttırdı.

Çünkü bu şekilde evden çıkmadan şehir merkezinde oluşan son durumu da net şekilde görülebiliyor… 

TRABZON’DA TİYATROCULAR SOKAĞA MI ATILACAK? 

Trabzon’da son dönemin gündem maddesi Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi… Bu konuyla ilgili bizde bir kaç haber yaptık. 

Mesele nedir tekrar hatırlatmak gerekirse; 

Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi, Trabzon Valiliğine devredildi. 

Peki bu konu neden bu kadar önemli. 

Trabzon’da yaklaşık 15 tane özel tiyatro ekibi var. 

Ve bu tiyatro ekiplerinin büyük çoğunluğu, sahneye koyacakları oyunları Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nde oynuyordu. 

Diğer salonlarda, nikah, konferans vs gibi nedenlerle yer bulamıyorlardı. Bu nedenle de Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi, neredeyse tiyatro severler için tahsis edilmiş gibiydi. 

Hüseyin Kazaz haricinde Atapark’ta ki Çok Amaçlı Salonda da özel tiyatrolar oyunlarını sahneleyebiliyor ama dediğimiz gibi yüzde 90 oranında Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi adres oluyor. 

Burada merak edilen soru: Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi, Ortahisar Belediyesi’nden alınıp, Trabzon Valiliğine devredildiğinde, ‘Tiyatrocular sokağa mı atılacak?” 

Bu soruya net bir şekilde ‘Hayır’ cevabını verebiliriz.. 

Çünkü dün tiyatro dernekleri ile konuştuğumuzda, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ile görüşme yaptıklarını bu görüşmede belli bir süre düzen aynı şekilde devam edeceği belirtildi. 

Yani şu an düzen bozulmuyor… 

Fakat bu süre tiyatrocuların oyunlarını oynayabileceği Kültür ve Sanat Merkezi yapılana kadar olacak. 

Bunun içinde evet zaman verildi fakat zaman sınırsız değil… 

Bu nedenle Trabzon Kamuoyunun bir an önce harekete geçip, yetkililere Trabzon Kültür ve Sanat Merkezi yaptırması gerekiyor. 

Zaten bu konuda seçim döneminde verilmiş vaatler de var. 

Tiyatrocular, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ile bir görüşme daha gerçekleştirecek ve önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili bir de basın açıklaması yapılacak. 

Ayrıca tiyatrocular, belediye başkanlarını ziyaret edip, Ankara’da da temaslarda bulunmaya çalışacak.

Bakalım Trabzon’a Kültür Merkezi yapılacak mı veya yapılacaksa da nereye yapılacak?

REAL MADRİD VE ERTUĞRUL DOĞAN’DAN MEKTUP 

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Leganes’te forma giyen ve ağır bir sakatlık geçirerek sezonu kapatan Borna Barisic’e resmi yazıyla geçmiş olsun mesajı gönderdi.

Real Madrid ve Alaves kulüplerinden gelen geçmiş olsun dileklerine sosyal medya hesabından teşekkür eden Barisic, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’dan gelen mektubu paylaşarak  teşekkür etti. 

Başkan Doğan, mesajında Barisic’in yaşadığı talihsiz sakatlıktan dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirterek, sağlığının her şeyden önemli olduğunu vurguladı. 

Oyuncunun bu zorlu süreci atlatacağına inandığını ifade eden Doğan, bir an önce sahalara dönmesi temennisinde bulundu.

Trabzonspor camiasının desteğini hissettiren bu anlamlı mesaj, futbolseverler tarafından da büyük takdir topladı.

Barisic’in sakatlığındaki tedavi sürecini kiralandığı Leganes kulübü üstlenmiş durumda. 

CEZA DEĞİL ÖDÜL

Türkiye Futbol Federasyonu’nun disiplin kurulları, bu sezon Trabzonspor aleyhine verdiği kararlarla tartışmalara neden olmaya devam ediyor.

Son olarak Beşiktaş kulübüne verilen 168.000 TL para cezası ve yalnızca birkaç tribün bloğunun kapatılması kararı, futbol kamuoyunda büyük tepki çekti.

Özellikle de aynı ya da benzer durumlarda Trabzonspor’a ağır cezalar verilmesi, federasyonun uygulamalarındaki çifte standardı bir kez daha gözler önüne serdi.

Sezon başından bu yana hakem hataları, disiplin kararlarındaki tutarsızlıklar ve federasyonun aldığı skandal nitelikteki kararlarla Trabzonspor’un ciddi şekilde mağdur edildiği ortada.

Daha önce Trabzonspor’a verilen saha kapatma cezaları ve ağır yaptırımlar göz önüne alındığında, Beşiktaş’a verilen hafif cezanın neye göre belirlendiği büyük bir soru işareti.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş’in de belirttiği gibi, saha içinde ve tribünlerde küfürlü tezahüratların önüne geçilmesi için yeni uygulamalar devreye alınmalı. 

Ancak bu uygulamalar adil ve eşit olmalı. Bir kulüp için para cezası ve birkaç tribün bloğunun kapatılması yeterli görülürken, başka bir kulübe saha kapatma gibi ağır cezalar verilmesi, futbolun yönetiminde tarafsızlıktan ne kadar uzaklaşıldığını gösteriyor.

Futbolun adaletle yönetilmesi, kulüpler arasındaki eşitliği sağlamaktan geçer.

Ancak görünen o ki, Türkiye Futbol Federasyonu ve PFDK, bazı kulüplere ayrıcalık tanırken, bazı kulüplere ise gözdağı vermeye devam ediyor.

Trabzonspor camiası bu çifte standardı kabul etmemeli.

Tff Resmen Acikladi Galatasaray Ve Dursun Ozbek Pfdkya Sevk Edildi 3203471

Kaynak: 61SAAT HABER MERKEZİ