NEREDE TASARRUF TEDBİRLERİ!
Son günlerde özellikle etkinlik eğlence festival adı gündeme geldiğinde Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan Tasarruf tedbirleri gündeme getiriliyor. Ankara Tasarruf tedbirlerini yayınlıyor yayınlamasına ama bakıyoruz yayınlayan bakanlıklar dahil bir çok organizasyona Türkiye milyonlar harcıyor.
Ama yerelde bir şey yapınca hemen bu tasarruf tedbirleri gündeme getiriliyor. Trabzon’un üçüncü büyük ilçesi Akçaabat tam 38 yıldır geleneksel olarak müzik ve halkoyunları festivali gerçekleştiriyor . Bu geleneği çok güzel bir şekilde sürdürerek Kültür ve sanat anlamında Trabzon’da merkez belediyelerin de önüne geçen Akçaabat ilçesinde de bu soru dün Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in 38. Uluslararası Müzik ve Halk oyunları festivali tanıtım toplantısında gündeme geldi.
Öncelikle şunu belirtelim yoğun katılımlı bir basın toplantısı oldu. Etkinlik güzel olunca Trabzon Basını da marifet iltifata tabiidir diyerek Başkan Ekim’in toplantısına yoğun ilgi gösterdi.
Yaptığı icraatlarla Trabzon’da parmakla gösterilen belediyeler arasında yer alan Akçaabat festivallerini de geleneğe uygun bir şekilde sürdürmekte haklı ve kararlı. Gelelim tasarruf tedbirlerine, Başkan Ekim bu festivalin belediyenin kasasından 1 TL çıkmadan gerçekleştirildiğiini tüm masrafların Sponsorlar tarafından karşılandığını özellikle belirtti.
Tamam! Tasarruf edelim, ama bu milleti sürekli gerginliğe sürekli siyaset arenasındaki kaosa mahkum etmenin de bir anlamı yok.
Savaşta olan ülkeler bile kültürel vi sanatsal etkinliklerinden taviz vermiyor.
Bu insanların eğlenmeye de stres atmaya da sanatsal ve kültürel faaliyetlere katılmaya da hakkı var. Ve Başkan Ekim bunu sponsorlarla yapıyorsa kimsenin tasarruf tedbirlerini ön plana çıkarıp gelenekselleşmiş ve 38 yıldır yapılan bu festivale gölge düşürmeye hakkı yoktur diye düşünüyoruz .
Dileriz diğer tüm belediyelere bu örnek olur, kültürel ve sanatsal etkinlikler adından söz edilecek sanatçıların katılımıyla Sponsorlar dahilinde yapılır. Aksine biz de karşıyız, devlet kaynakları bu zor günlerde halkın menfaatine kullanılmalıdır bunda hemfikiriz.
ORTAHİSAR BELEDİYESİNE, MÜFETTİŞ…
Trabzon’da Ortahisar Belediyesi yönetimi göreve geleli henüz 3,5 ay oldu ama denetimler şimdiden başlamış.
Bize gelen bilgilere göre Ankara’dan görevlendirilen 1 müfettiş geçtiğimiz günlerde belediye gelmiş.
Görevli müfettişe, Ortahisar Belediyesi'nde hemen çalışma ortamı hazırlandı.
Ortahisar Belediyesi'ne bu hafta içinde 2 müfettiş daha gelecekmiş.
Gelen bilgilere göre sonrasında, 4 tane daha müfettişin geleceği belirtiliyor.
Bu uygulamanın büyük çoğunluğu rutin kontroller ancak içerisinde şikayet de varmış.
Ne gibi bir şikayet konusu oldu onu bilmiyoruz ancak, Ortahisar Belediye yetkililerin bu noktada hiç bir endişelerinin olmadığını da belirtelim.
Konuştuğumuz Ortahisar Belediyesi yetkilileri, gelen müfettişlerinin, geçen dönemden değil 3,5 aylık dönemle ilgili geldiğini de söyledi.
SERVİS 26, YÖNETİCİ ODASI 16 DERECE Mİ?
Trabzon bugünlerde yoğun sıcaklık ve nem ile uğraşıyor.
Deniz şehri olmamız sebebiyle nemli ve bunaltıcı bir hava var.
Bu birçok vatandaşı zor durumda bırakıyor.
Sıcaklıklarla ilgili dün bir okurumuz mesaj gönderdi.
Sağlık alanındaki yöneticilerimize şeffaf şekilde iletmiş olalım: “Trabzon’da hastanede hastam var. Sıcaktan ben yanında duramıyorum. Kendisi ise hasta olması ve yaralarının olması sebebiyle sıcaktan daha da bunalmış durumda. Odalardaki, katlardaki klimalar çalışmıyor. Bunu şikayet etmek için başhekimliğe gittiğimde ise soğuktan kollarım dondu. Yani hastane yöneticileri koltuklarından, serin yerlerinden bir kalkıp da servisleri gezse yukarıda yaşanan sıkıntıdan haberleri olacak. Hastalığın yanında sıcakla uğraşan hastalarımıza Allah kolaylık versin. Klima tamir ettirmek, klima taktırmak bu kadar zor olmamalıdır. İnanın hastaneye klima gereklidir değilse 100 tane hayırsever iş insanı hastanelere klima sağlar. Bunu lütfen ilgilileri iletin.”
Evet hasta yakınının şikayeti bu. Gerekli kişiler sessiz sedasız bir hastane turları atsın deriz.
HEMEN KALDIRIN DİYORLAR…
Pandeminin ardından dünyada tatil alışkanlıkları değişti.
Birçok vatandaş artık öyle lüks otellerde değil karavan veya çadır kurmayı tercih ediyor.
Hem daha uygun, hem de kalabalık ortamlardan kaçınmak için birebir…
Tabi Trabzon’da da bu durumdan nasibini aldı.
Şimdi Trabzon sahiline gittiğinizde özellikle Beşirli’den itibaren sahilde bir cepte veya park alanında sıra sıra park edilmiş karavanları rahatlıkla görebiliyorsunuz.
Bu noktada artık bu duruma da bir çözüm bulunması gerekiyor.
Karavanların uzun süreli parkları ilerde sorun olabilir.
Bunun yanında sahil kenarına çadır kurmak isteyen vatandaşlar da sıkıntıyla karşılaşıyor.
Özellikle Akçaabat sahilinde yeşil alanlara çadır kurmak isteyenler, ilgili belediyenin engellemesi ile karşılaşıyor.
Çadır kuranlara hemen uyarı yapılıyor ve çadırlarını kaldırması söyleniyor.
Kendilerine bir yer gösterilmesi istendiğinde ise ne yazıkki sonuç alamıyor.
Bu noktada Trabzon’da artık Karavan Park ve Çadır Kurma alanı belirlenmesi gerekiyor ki bu sorun da bir an önce çözüme kavuşsun…
MÜJDEYİ BAŞKAN DOĞAN AÇIKLAYACAK
Trabzonspor’un senelerdir kurtuluş projesi olarak görünen Kartal Projesiyle alakalı gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.
Bilindiği üzere bu Tesisler dönemin kulüp başkanı Faruk Özak döneminde İBB Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın görev yaptığı süreçte dönemin Milli Emlak Müdürü Mehmet Akif Hamzaçebi’nin de katkılarıyla Trabzonspor’a kazandırılmıştı.
İbrahim Hacıosmanoğlu, Muharrem Usta ve Ahmet Ağaoğlu dönemlerinde sürekli gündemde olan bu arazinin zaman içerisinde kullanım süresi dolmuştu.
Bu bölgeden ufak ufak gelirler elde eden Trabzonspor Kulübü daha sonra Opet’in kullandığı bölümü elinden çıkarmıştı.
Başkan Doğan’ın da göreve gelmesiyle birlikte buradaki kullanım süresi dolan Trabzonspor ciddi bir sorunla baş başa kalmıştı.
Kartal Arazisi’nin 29 yıllığına kiralanması noktasında daha önce ciddi adımlar atan Trabzonspor’un bu projesi bakan değişimiyle sekteye uğramıştı.
Ancak daha sonra yapılan yoğun bürokratik görüşmeler sonucu olumlu sonuçlar alınmaya hatta alındığı arazinin 29 yıllığına kiralandığı öğrenildi.
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ve Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas'ın büyük uğraş verdiği proje ile alakalı planlama yapan Trabzonspor Kulübü Emlak Konut GYO ya da TOKİ'den bir tanesi ile anlaşarak buradan yapılacak konut ve iş yerleriyle 2-3 milyar TL üzerinde bir gelir hedefliyor.
Şimdi gözler Başkan Ertuğrul Doğan’a çevrildi.
Trabzonspor’un kurtuluş projesi olarak görünen bu projeyi Başkan Doğan’ın duyuruması bekleniyor.
HANİ TRABZONSPOR KOLEJİ!
Trabzonspor’da yine bir okul sorunu yaşandı.
Trabzonspor’un bedelsiz olarak kadrosuna kattığı tam verim aldığı, Meunier sözleşmesinde yer alan bir maddeden yararlanarak kulüpten ayrıldı.
Bu ayrılığın perde arkasında ise tamamen ailesel durumlar yatıyor.
Meunier’in iki çocuğu var ve okul yaşlarına gelmiş durumda.
Trabzon’da ciddi derecede yabancı dilde eğitim verebilen kurum sayısı yok denecek kadar az.
Belçikalı oyuncu baş faktör olarak çocuklarını düşünüp böyle bir karar aldı.
Daha önce de bu sorunu defalarca kez Trabzon’da yaşamıştık.
Trabzonspor yeni bir oyuncu alabilmek için en az 3-4 milyon Euro gibi bir bedeli kasasından çıkaracak.
Türk Lirasına çevirirsek 140 milyon lira gibi ciddi bir durumla karşı karşıyayız. 3 senelik de bir kontrat vereceğini düşünürsek 400 milyon TL’yi aşkın bir zarardan bahsediyoruz. Bu sadece 1 tanesi….
Başkan Ahmet Metin Genç ve Başkan Ertuğrul Doğan’ın şehrin olmazsa olmazı diye duyurduğu ’Trabzonspor Koleji’ projesi tam da bu noktada fayda sağlayacaktı.
Ancak süreç zarfında yer tahsisi konusundan öteye gidilmediğini biliyoruz veya bize o kadar aktarıldı.
Seçim propagandalarında kullanılan bu projeyle alakalı ne zaman harekete geçilecek?
Bu projenin gecikmesi hem Trabzon’a hem de Trabzonspor’a ciddi mağduriyetler ratmaya devam edecek.