OLASI ERKEN GENEL SEÇİMDE KİMLER ADAY OLUR?
Muhalefet, erken genel seçim için bastırmaya devam ediyor. Bu noktada en ciddi hareket de CHP’den geliyor.
Çünkü biliyorsunuz, CHP 23 Mart’ta Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için ön seçim yapacak. En kuvvetli aday da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu…
Tabii, erken bir Cumhurbaşkanlığı seçimi, parlamentonun da değişmesi demek.
Peki, bu noktada Trabzon’dan kimlerin adı geçiyor?
Mevcut milletvekillerini saymayacağız çünkü onlar zaten doğal adaylar. Fakat milletvekillerle ilgili yorumlarına, şehirle alakalarına, şehirde geçirdikleri zamana ve ikametlerine bakıldığında listenin yine sil baştan değişmesi muhtemel gibi görülüyor.
Aslında AK Parti’den İl Başkanı Sezgin Mumcu, MYK Üyesi Ömer İleri, eski İl Başkanı ve bölge koordinatörü Haydar Revi, Trabzon Araklı’da 3 dönem kuralına takıldığı için belediye başkan adayı olamayan Recep Çebi, geçen dönem 5. sırada olduğu için milletvekilliğini kaçıran MKYK Üyesi Meryem Sürmen, Ortahisar Belediye Başkan adayı Ergin Aydın, İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, eski İl Başkan Yardımcısı Hasan Dilekoğlu, son ilçe kongresinde ismi sıkça gündeme gelen Zeki Kavanoz ve son olarak da Ortahisar İlçe Başkanı Seyit Hisoğlu aday olabilecek isimler arasında yer alıyor.
Tabii, bu isimlere çok sayıda bürokratın da ekleneceğini unutmamak gerek…
CHP’de ise işlerin biraz daha heyecanlı olacağı kesin.
Çünkü CHP, olası bir erken genel seçimde Trabzon’dan en az 3 milletvekilliğini hedefliyor.
Bu da aslında birçok kişinin partiye katılıp aday olabileceğini gösteriyor.
Ancak CHP’de öne çıkan isimler bu noktada belli.
İl Başkanı Mustafa Bak, Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, eski Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Zorlu, eski İl Başkanları – ki bir önceki genel seçimde birçoğu aday olmuş – Güzide Önsel Uzun, Ömer Hacısalihoğlu ile Gençlik Kolları eski Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdi Çakır, Ali Türen Öztürk, eski İl Başkan Yardımcısı ve eski Gençlik Kolları Başkanı İlker Akıncı’yı potansiyel isimler arasında sayabiliriz.
Yine Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık da öne çıkan isimlerin başında...
Bu noktada kapalı kutu aslında MHP ve İYİ Parti diyebiliriz.
İYİ Parti’de İl Başkanı Muhammet Erkan, partide en zor gününde görev aldı ki bir önceki dönemde Büyükşehir Belediye Başkan adayıydı.
Bu noktada seçim tecrübesi de geçmiş bir isim.
İki milletvekilini kesin gözüyle bakan Trabzon MHP’de de yine mevcut İl Başkanı Tolgay Sivrikaya ve bir önceki dönem İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım öne çıkan iki önemli isim.
Çiçeği burnunda Anahtar Parti’de ise parti kuruluşunda yer alan Yakup Karadeniz ile İl Başkanı Hüseyin Cahit Köse isimleri konuşuluyor.
TRABZON’DAN ANKARA’YA 1461 KİŞİ…
AK Parti Genel Merkezi “Adında AK, Işığında İstikbal” mottosuyla 23 Şubat’ta Büyük Kongresi’ni düzenleyecek.
Dün de söylediğimiz gibi Trabzon’dan da yoğun bir katılım olacak.
İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, bugün yapacağı basın açıklamasıyla birlikte Trabzonluları büyük kongreye davet edecek.
Şimdiden Ankara’ya Trabzon’dan gidecek sayı ise belirlendi.
AK Parti Trabzon’da ana kademe, kadın ve gençlik kolları da dahil olarak tam 1461 kişi Ankara’ya gidecek.
Yani İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Erdoğan’a destek için Trabzon’dan tam 33 otobüs kaldıracak.
22 Şubat cumartesi günü akşam saat 18:00’da kabalık ekip yola çıkmayı planlıyor.
81 ilden yoğun katılımla gerçekleşecek kongre ise 23 Şubat saat 10.00’da Ankara Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.
Kalabalık ekip burada programlı bir biçimde grup olarak hareket edecek.
Ancak planın dışında işleyen bir konu var.
Tüm Türkiye’den Ankara’da toplanacak olan kalabalıklar Bakanları ziyaret etmek istiyor.
AK Parti Trabzon ise program dahilinde bir bakanlık ziyareti yapmayacak.
Ancak biz yine de tüm Türkiye’de adından övgüyle bahsedilen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve hemşehrilerinin bir görüşme yapacağını tahmin ediyoruz.
BAŞKAN İLE MÜFETTİŞ ARASINDA İLGİNÇ DİYALOG…
Trabzon’da işçi alımı noktasında en sıkıntılı belediyelerden biri de Beşikdüzü... Çünkü Beşikdüzü’nde belki parti değişmedi ancak başkan değişti.
Başkan Burhan Cahit Erdem de müfettişlerin yaptığı denetimlerle ilgili ilginç bir anekdot anlattı.
Başkan Erdem, yerel seçimlerden bu zamana geçen süreçte belediyeye bir işçi bile alamadıklarını söyledi.
Bu durumun nedeni de kadronun tamamen dolu olmasından kaynaklı olduğunu vurguladı.
Şöyle ki, Beşikdüzü Belediyesi’nin personel sayısının gelirine oranı yüzde 49 ve bunun üzerine çıkamıyor.
O nedenle bir kişi bile işe alınamadı.
İhtiyaç var mı? Var... Ancak kanuna aykırı olacağından dolayı işçi alamıyor.
Bu durumu da kendisi şu şekilde aktardı:
“Benim personelimin gelirime oranı yüzde 49 olduğundan dolayı 9 ayda 1 kişi bile alamadım. Temizlik işçisine, kaynakçıya ihtiyacım var, doğalgaz geçiyor, yollarımız köstebek yuvası gibi, onların parkelerini onarıyoruz. Ordu’dan bile parkeci getirdim, yetiştirmeye çalışıyoruz. Maalesef istihdam konusunda hiçbir ilerleme kaydedemedik. Müfettiş geldiğinde ilk sorduğu şey şu oldu: 'Sayın Başkan, oranınız ne?' Cevap olarak 'yüzde 49' dedim. 'Kaç kişi aldınız?' diye sordu, dedim 'hiç kimseyi alamadık'... 'Ya öyle mi?' dedi. Neden? Kanuna aykırı…
Bizler kendimizle ilgili çalışma yaparken, belediye ve CHP ile ilgili çalışma yaparken hiçbir açığımızın olmaması gerekiyor. Çünkü inan, Sayıştaycısı, Mülkiye Müfettişi hepsi hazır bekliyor.”
AHMET KAYA'DA ŞAŞIRDI
Trabzon Ortahisar Belediyesi’nin imzaladığı toplu iş sözleşmesinin yankıları sürerken, belediye personelinin büyük memnuniyetle karşıladığı %56’lık zam, sahada ve kurumsal iletişimde de kendini hissettirdi.
Çalışanlar arasında olumlu bir hava oluşurken, bu gelişme Başkan Ahmet Kaya'ya da yoğun bir ilgi olarak yansıdı.
Ortahisar Belediyesi çalışanları, maaşlarındaki önemli artış nedeniyle sosyal medyada ve bireysel görüşmelerde memnuniyetlerini dile getirirken, belediye yönetimine teşekkür mesajları yağdı.
Edinilen bilgilere göre, Başkan Ahmet Kaya’nın telefonuna gün boyunca teşekkür mesajları geldi...
Çalışanların sevinci ve ilgisi karşısında memnuniyetini gizlemeyen Kaya’nın, bu durumdan son derece mutlu olduğu öğrenildi.
Personelin moral ve motivasyonunu yükselten bu zam oranının, belediye hizmetlerine de olumlu yansıması bekleniyor...
HOCANIN EKİBİ YOK MU?
Trabzonspor’da Beşiktaş maçının yankıları çok sert bir şekilde devam ediyor.
Sezon başından beri inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Trabzonspor tüm hamlelere rağmen beklenen sıçramayı ne yazık ki yapamadı.
Önceki gün oynanan Beşiktaş maçı sonrası ise tepkilerin odağında Güneş vardı.
Maç öncesi, sonrası maç içindeki bütün hamleleri eleştiri konusu oldu.
Uğurcan Çakır’a edilen ağır küfürler sonrası tribünleri selamlası tam bir iletişim hatası.
Hocanın yanında görev yapan ve kulüpten tonlarca maaş alan kişilerin bunu görememesi ayrıca idrak edememesi apayrı bir skandal.
Saha içine gelemiyoruz bile.
Maç sonu pas atılmasına rağmen bu konuya girmemesi ortada kalması da hemen hemen herkesi hayal kırıklığına uğrattı.
Beşiktaş bir yana Galatasaray ve Fenerbahçe’nin transfer politikasına uzun uzun girmesi pekala engellenebilirdi.
Trabzonspor’da devrede özelikle 15 milyon Euro harcama yaptı.
Yapılan geç değişiklikler teknik ekipte diğer hatalar da iletişim ekibinde net eksiklerin olduğunu gösteriyor.
BAŞKAN DOĞAN İLE GÖRÜŞME
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ise haliyle yaptığı yatırımların karşılığını alamamaktan dolayı bir hayli üzgün.
Akşam saatlerinde 2 TV kanalına bağlanarak Şenol Güneş’in pas geçtiği Uğurcan konusuna sert bir şekilde girdi.
Gerekenleri de söyledi.
Ancak bir detay daha vardı.
Başkanın sıkça eleştirildiği bir konu olan ‘Avcı’ya verdiği değeri göstermiyor’ eleştirilerine binaen çarpıcı bir söz kullandı.
Bu sözler aynen şöyle;
"Hocamızın ve izleme ekibinin bizden talep ettiği 5 oyuncu vardı. Bu oyuncuların 4'ünü aldık, 1 tanesiyle de maddi şartlardan dolayı anlaşamadık. Trabzonspor yönetimi olarak hocanın onayından geçen tüm isimleri kadromuza katmaya çalışıyoruz. Bu önümüzdeki transfer döneminde de devam edecek. Eksiklerimiz hala var ama ekonomik tablo düzeldikçe, Trabzonspor'un borçları yönetilebilecek bir hale geldikçe takımda oynayacak kaliteli oyuncuların sayısı da artacaktır."
Buradan anlaşıldığı üzere Başkan Doğan hem üstte belirttiğimiz eleştirilere yanıt verdi hem de hocadan artık bir karşılık görmek istediğini net şekilde ifade etti.
Peki şimdi ne olacak?
Kulübün ajandasında şu an itibariyle bir ayrılık görünmüyor.
Düzeltmek de hocanın elinde.
Antep ve Rize maçları yaşanan kriz ortamını döndürmek için büyük fırsat.
Ancak Şenol Güneş İstanbul’da kaldı.
Muhtemelen bugün Başkan Doğan ile yüz yüze bir görüşme yapacak.
Öncesinde Güneş ve yönetim arasında bir görüşme sağlandı.
Burada anlık sorunlar ve sene sonundaki yaşanabilecek problemlerin çözümleri masaya yatırıldı.
Böylesine görüşmelerde elbette daha farklı konuşmalarda gündeme gelebilir.
ORKENT’TE İKİ TECRÜBELİ İSİM
Ortahisar Belediyesi’nin en önemli iştiraklerinden biri olan Orkent’te görev değişimi yaşandı.
Özellikle kentsel dönüşüm önemli projeler noktasında yetkilendirilen Orkent’te yönetim kurulu başkanı Bülent Özay‘ın yerine şehrin önde gelen mimarlarından İmar’dan sorumlu Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Alper Öztürk, Genel müdür Cemil Erköse’nin yerine de döneminde gençlik kollarındaki başarılı çalışmalarıyla ön plana çıkan İmar Komisyonu Başkanı İnşaat Mühendisi Can İhsan Bozbaş getirildi.
Göreve gelen iki tecrübeli isim özellikle Çağlayan Kentsel dönüşüm projesi ile ilerideki önemli dönüşüm projelerini birlikte yürütecekler.
Öztürk ve Bozbaş’a yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.