Ortahisar Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Beşirli Ekopark’ta “Çocuk Şenliği” düzenlendi.

Doğayla iç içe gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar gönüllerince eğlenirken, sıfır atık, çevre bilinci ve doğanın korunması konularında da bilgilendirildi.

Etkinliğe Ortahisar Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Özer İskender ve Şenay Karakaş, belediye birim müdürleri, kamu kurumlarının temsilcileri, Girne Amerikan, Trabzon Bahçeşehir ve TED Trabzon kolejlerinden öğrenciler ile öğretmenler katıldı.

Çocuklar hem eğlendi hem farkındalık kazandı

Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte, çevre bilincinin küçük yaşlarda kazandırılması amacıyla çeşitli oyunlar, yarışmalar ve bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirildi.

Etkinlik alanında Ortahisar Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile Trabzon Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından stantlar kuruldu.

Çocuklar gün boyunca hem eğlenceli oyunlara katıldı hem de çevrenin korunması konusunda bilgi aldı.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan refleks oyunu, jenga ve kum torbası atma etkinlikleri ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün kozalak boyama etkinliği çocuklardan ilgi gördü.

Trabzon Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün standında öğrencilere hikaye kitapları, şapkalar ve tişörtler hediye edildi. Etkinliğe katılan çocuklara ayrıca çevre ve doğa sevgisinin kazandırılması amacıyla çiçek ve ağaç fidanları dağıtıldı.

İskender: “Dünyamız, gelecek nesillere bırakılacak en değerli emanettir”

Etkinlikte konuşan Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özer İskender, çevrenin korunmasının tüm insanlığın ortak sorumluluğu olduğunu belirtti.

Dünyanın gelecek nesillere bırakılacak en değerli emanet olduğunu ifade eden İskender, teknolojinin gelişmesine rağmen insanların temiz suya, verimli toprağa ve doğanın sunduğu kaynaklara her zaman ihtiyaç duyacağını söyledi.

İskender, başta çocuklar olmak üzere herkesi çevreye sahip çıkmaya davet ederek şunları söyledi:

“Bugün, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü, ağaçların ve yeşilliğin arasında, böylesine güzel bir ortamda kutluyoruz. Geçen yıl Dünya Çevre Günü’nde yağmur ve sel felaketi yaşamıştık. Bu yıl ise çevre gününe yakışır güzel bir havada bir araya geldik. Sevgili çocuklar, bu dünya hepimizin. Dünyamızı, ormanlarımızı, denizlerimizi ve derelerimizi korumamız gerekiyor. Dünya bize bir armağan ve aynı zamanda da bir emanettir. Eğer bu emanete sahip çıkmazsak, gelecekte yaşayacağımız dünyayı da kaybetmiş oluruz. Etrafımıza baktığımızda her yerin betonlaştığını, doğal alanların azaldığını görüyoruz. İnsanlar ve diğer canlılar yaşam alanı bulmakta zorlanıyor. Denizlerimiz kirleniyor, derelerimiz zarar görüyor.”

“Dünyaya sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır”

Küresel ısınmanın etkilerinin tüm dünyada hissedildiğini belirten İskender, doğaya sahip çıkmanın geleceğe sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.

İskender, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün küresel ısınmanın etkilerini hep birlikte yaşıyoruz. Dünya genelinde sıcaklıklar artıyor, yağış düzenleri değişiyor, seller ve orman yangınları meydana geliyor. Bunun en önemli nedenlerinden biri çevreyi ve doğayı kirletmemizdir. Teknoloji ve yapay zeka hayatımızı kolaylaştırıyor. Ancak ne kadar gelişirsek gelişelim, temiz suya, toprağa, tarıma ve doğanın bize sunduğu nimetlere her zaman ihtiyaç duyacağız. Bu nedenle doğamıza sahip çıkmak zorundayız. Buradan başta çocuklarımız olmak üzere herkese sesleniyorum; dünyamıza sahip çıkalım, doğamıza sahip çıkalım, ülkemize ve geleceğimize sahip çıkalım. Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Kaya adına hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, Dünya Çevre Günü’nüzü kutluyorum.”

Renkli görüntülere sahne olan etkinlik, çocuklara hediyelerin verilmesi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: ORTAHİSAR BELEDİYESİ BASIN BÜLTENİ