Sağlıkçılar Parkı’nda yapılan buluşmada Başkan Ahmet Kaya, Trabzon gündeminde yer alan bazı konulara açıklık getirdi.

Kaya, “Gazeteciliğin sorunlarını, mesleğin sorunlarını sizler daha iyi biliyor ve yaşıyorsunuz. Hangi şartlarda görev yaptığınızı bizler de gözlemliyoruz. Herkes görevini yapacak, kimilerinin görevi doğruları yazmak, bazılarının görevi manipülasyon yapmak, bazılarının görevi çarpıtmak. Ben şunu gözlemliyorum: Trabzon’da çok nitelikli basın var. Türkiye’nin birçok iline nasip olmayacak şekilde nitelikli, doğruyu, hakkaniyeti sağlayan basın ordumuz var Trabzon’da. Bununla iftihar ediyorum” dedi.

MAHKEME SÜRECİNİ BAŞLATTIK

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile ilgili mahkeme sürecini başlattıklarını açıklayan Kaya, “Dün Ortahisar Belediyesi olarak bir mahkeme süreci başlattık. Biliyorsunuz, su faturalarında 10 yıldır uygulanan ama bugün uygulanmasını istemediğimiz, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın isteğini ortaya koyduğu bir durum var. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmediğini gözlemledik. Burada haksızlık yapılıyor, algı operasyonu yapılıyor. Yapılan uygulama, şunu söyleyeyim: Tamamen algılara yönelik bir uygulama. Pratikte ve uygulamada vatandaşa zerre faydası olmayacak, aksine vatandaşa sıkıntı çıkaracak bir uygulama. Ortahisar’ı, İlçe Belediyelerini zora sokmak için temelde yapılan bir uygulama. Ancak öyle bir uygulama ki vatandaşa faydası yok, aksine zararı var.

SU FATURALARINDA NE DEĞİŞTİ?

Bu hepimize gelen su faturası. 600 liralık. Bu su faturasının içinde ne var? 338 TL TİSKi Genel Müdürlüğü Su Bedeli, Büyükşehir Çevre Temizlik Vergisi ve Katı Atık Bertaraf Bedeli 175 TL, İlçe Belediyesi ÇTV ve Katı Atık Toplama Bedeli 87 TL. Bu su faturası ile vatandaşa ödeme isteniyordu. Şimdi Büyükşehir Belediyesi ne diyor? Bu 600 liralık fatura ya, burada 338 TL benim su bedeli, 175 TL'yi ben alayım, geri kalan kısmı da İlçe Belediyesi kendisi alsın. Ben vatandaştan 513 TL'sini alayım. Ancak sonuçta yine vatandaşın cebinden çıkan yine 600 TL. Vatandaş 600 TL ödeyecek ama tek parça halinde değil, iki parça halinde. Yönetmeliğin 22. maddesi diyor ki, İlçe Belediyesinin alacağı katı atık toplama bedeli, su faturası ile alınıyor. Su faturalarında kesinlikle bir indirim yok. Topladığında su faturası yine 600 TL. Bu uygulama vatandaşın lehine değil, aleyhinedir, zararınadır. Vatandaşın zarar görmemesi adına, bu algının doğru anlaşılması adına bu bilgilendirmeyi doğru yapma ihtiyacı duyduk!" dedi.

HALK EKMEK KONUSU...

Halk Ekmek konusu ile ilgili de konuşan Kaya, “Bizim proje vaadimiz var. 41 proje vaadimizin, sosyal belediyecilik kısmına.. Burada ne diyor? Kumanya desteği vereceğiz. Veriyoruz. Anne kart uygulamasına henüz geçemedik. Ulaşım Büyükşehir’de, bu alanda da çalışmamız var. Halk Süt ve Halk Ekmek projelerimiz, vaatlerimiz arasında. Biz dedik ki kent lokantası açacağız. Kent Ekmek, Halk Ekmek, CHP’li belediyelerin uygulaması. Bizim vaatlerimiz arasında var. Halk Et de var. Proje vaatlerimiz arasında. Projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Bu tamamen Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da yaşattığı, Mansur Yavaş’ın Ankara’da uyguladığı ve bizim de yapmak istediğimiz bir proje.

REKABERLİK KAVRAMI

Biz seçildiğimiz günden beri şuna dikkat ediyoruz: Bütün kaynaklarımızı, elde ettiğimiz gelirleri, bu şehrin üretimi, katma değeri, bu şehrin insanının menfaati için kullanacağız. Halkçı bir anlayışla belediyecilik yapacağız. İlk günden beri bu gayret içinde çalışıyoruz. Bunu yaparken, şunu söyleyeyim: Biz, belki de bazılarınızın ilk defa duyacağı bir kavramı kullanıyoruz: Rekaberlik. Hem bir taraftan rekabet eden, hem de diğer taraftan şehrin insanının menfaati için birlikteliği önemseyen Rekaberlik kavramını yol haritamızın en önünde tutuyoruz. Rekabetin gücünden halk yararlansın. Biz Halk Ekmek açmaya çalışıyoruz, Büyükşehir Belediyemiz de açmaya çalışıyor” diye konuştu.

KAYNAK: 61SAAT HABER MERKEZİ