Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta gerçekleşen okul saldırılarına ilişkin soruşturmalar, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa/Siverek Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından kapsamlı şekilde sürdürülüyor. Süreç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çocukların güvenliği ve toplum huzuruna yönelik hassasiyeti doğrultusunda, ilgili kurumların koordinasyonuyla yürütülüyor.

Yayın yasağına rağmen olaya ait görüntüleri paylaşan, toplumda korku ve panik oluşturabilecek içerikler yayan, resmî açıklamaları itibarsızlaştırmaya yönelik yanıltıcı bilgiler dolaşıma sokan ve suçu övüp teşvik eden çok sayıda hesap tespit edildi.

YÜZLERCE HESAP HAKKINDA İŞLEM

Bu kapsamda 72 ilde Cumhuriyet Başsavcılıklarınca toplam 661 hesap sahibi hakkında soruşturma başlatıldı. Şüphelilerden 68’i tutuklandı. 127 kişi hakkında adli kontrol tedbiri uygulanırken, 5 kişi için Çocuk Koruma Kanunu kapsamında işlem yapıldı. 117 kişi serbest bırakılarak ailelerine teslim edildi.

Öte yandan 95 şüpheliye yönelik yakalama ve tespit çalışmaları sürerken, 249 kişinin gözaltında olduğu bildirildi. Ayrıca 1.104 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi.

OKULLAR HEDEF ALINDI

Soruşturmalarda özellikle okulları hedef göstererek saldırı yapılacağı yönünde paylaşımlarda bulunan hesaplar dikkat çekti. Bu kapsamda 275 okulu hedef alan 389 hesap kullanıcısı tespit edilerek gözaltına alındı. Şüphelilerin adli işlemleri devam ediyor.

81 İLDE TAKİP

Konu; başta Ankara, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa olmak üzere 81 ilde 171 Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakından izleniyor. Sürecin, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda sürdürüldüğü bildirildi.