Milletvekilleri bakanlarla mı yarışıyor? Mesele büyük...

Bir tarafta güneyden gelen hava akışını kesen Çukurçayır gökdelenleri, diğer tarafta batıdan hava akışını kesen Yıldızlı evleri, diğer tarafta doğudan gelen hava akışını kesen Kaşüstü gökdelenleri...

Sanki başkası yapmış, başkası izin vermiş gibi şimdi şikâyet ediyoruz... Yandık piştik, boğuluyoruz.

Hak ettik biz bunu…

Güzelim şehri imar katliamıyla, işin başındaki beceriksiz yerel yöneticilerin, beceriksiz imar uygulamaları, izinleri ve denetimsizlikle mahvettik. Daha bunlar iyi günlerimiz...

İklim değişti diyoruz ya değiştiren de biziz, şikayet eden de…

*-*-*

TBMM’de kurulan Fındık Komisyonunda, Trabzon'dan ve bölge illerden milletvekillerinin olduğunu biliyoruz. Geçen seneden bu yana asgari ücretin bile 2 katından fazla arttığı bir dönemde, fındığa verilen zam sadece bizi değil AK Partili siyasileri de memnun etmemiş olacak ki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı fiyata 'Teşekkürler Sayın Cumhurbaşkanım' diyen siyasetçi olmadı… 1 günlük yevmiye 600 - 700 TL

1 ton fındığı olan bir kişi sadece toplatmasına 30 bin TL para ödemesi gerekiyor.

Patosu, gübresi, bakımı, biçmesi, nakliyesi, yemesi içmesi…

20 bin TL'yi aşkın bir masraf da böyle gidiyor.

Etti mi size 50 bin TL. Fındık rekoltesi düşük, kalitesi de her geçen gün düşüyor. Bu nedenle açıklanan fiyattan satılması ilk aşamada imkansız gibi. 70 TL'den satayım deseniz 20 bin TL kalır cebinize…

Önceleri aileler fındık parasıyla, çocuklarını evlendirir, okuturdu...

Şimdi ise masrafına değmez diyerek toplamaya bile gitmeyenler var… Bölgenin madeni olarak bilinen fındık, 'Tütün' gibi yavaş yavaş bitiriliyor. Şu komisyonda olan milletvekillerine sormak gerekir.

Bu fiyatları belirlerken ülkedeki enflasyondan olan bitenden hiç mi haberiniz yoktu.

Bir zamanların Yeşil Altını şimdilerde oldu Yeşil Artık....

Kimse tarafına bile bakmıyor…

Diyorlar ki, “fındık bahçenize bakmıyorsunuz” İnsan para etmeyen bir şeye neden baksın? Eskiden fındık geçim ürünüydü..

Ancak şimdi araziler miras yoluyla bölündü, küçük parsellere ayrıldı, verilen para da hakkı olmayınca ortaya böyle bir durum çıkıyor.

Yani kimse istese de bahçesine bakamıyor çünkü geçimini sağlamak için farklı bir işte çalışmak zorunda… Üreticinin istirhamı da var; Fındık fiyatını açıklamadan önce; sabah 6’da kalkıp ağustos sıcağında bir gün boyunca fındık toplayıp akşamüzeri bahçeden çıkarken teri kurumadan fındık fiyatı açıklansın bakalım ne fiyat biçebileceklerdir…

ESKİ BAKANLAR VE İSTANBUL

Bildiğiniz üzere bir önceki kabinede bakan olarak görev yapan Trabzon Milletvekilimiz Adil Karaismailoğlu'nun İstanbul'da halen bakan gibi çalışıp sürekli buluşma ve ziyaretler gerçekleştirmesi hem Ankara'da hem de Trabzon'da belli çevreleri rahatsız ediyormuş. Milletvekili olan Adil Karaismailoğlu için 'halen kendini bakan zannediyor' yorumları yapılıyormuş. Bu eleştiriyi Ulaştırma Bakanlığı katındaki Trabzonlu çalışanlar da yapıyormuş. Aslında tepedeki herkes neyin ne olduğunu biliyor, fakat belli ki alt kadroların ve tabanın bu işten haberi yok… Seçimden 1 gün sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti üst organları ile yaptığı toplantıda bir talimat verdi. “Bugün itibariyle yerel seçim çalışmalarına başlıyoruz.” Erdoğan bu toplantıda özellikle İstanbul için özel talimat verdi ve “İstanbul alınacak… Bunun için ne gerekiyorsa yapın. Herkes sahaya insin” dedi.

O gün bu gündür,

Eski Bakanların neredeyse tamamı İstanbul Milletvekili gibi sahalarda. Mahalle mahalle, ilçe ilçe, sokak sokak çalışıyorlar. Uzaktan davulun sesi hoş gelir ama, sizce kolay mı Eski İçişleri bakanı Süleyman Soylu'nun, Eski Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun, Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un en icracı bakanlıklarda komutanlık yaptıktan sonra, düz bir milletvekili olarak sahaya inip İstanbul'u adım adım arşınlaması…

Kolay değil tabi ki.

Ama mesele başka.

Mesele İstanbul… Tüm marka isimler İstanbul'da sahada ve yerel seçime kadar bu böyle olacak.

Yoksa ne Karaismailoğlu'nun, ne Soylu'nun, ne Kurum'un öyle birileriyle yarışma niyeti olmaz.

Emir büyük yerden, hedef büyük ve zor. İstanbul için Ak Parti'nin bir yemini var. “Ya kazanacağı ya da kazanacağız. Başka yolu yok”

EN ÇOK SORULAN SORULAR

Büyükşehir Belediyesi'nde değişim olur mu?

Cevap: Neden olmasın, reisin bir işaretine bakar ama gerek var mı derseniz şimdilik yok.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ne yapacak? Aday olur mu?

Cevap: Olmaz zaten kendisi Ortahisar Belediye Başkanı ve 2 dönemdir bu görevi yapıyor, 3. dönemi için doğal bir adaydır ve kendisi aday yapıldığı sürece Ortahisar'ı kaybetmez.

Muhammet Balta Büyükşehre aday olur mu?

Cevap: Muhammet Balta aday olmaz, izin ister görev verilirse aday gösterilir, tahminim, parti üst organlarında görev alacaktır, partiyi seçime getiren ana organların başında yer alma ihtimali yüksek.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık Ak Parti'ye geçer mi?

Cevap: Kendisi AK Parti'nin fazla ömrü kalmadığını ve AK Parti'ye geçmenin bir avantaj değil, dezavantaj olduğunu söyledi. Yani geçmez.

Çarşıbaşı Belediyesi MHP'de kalır mı?

Cevap: Bu seçim AK Parti 18'de 18 yapmak için zorlayacak tek handikabı Beşikdüzü. MHP'ye belediye vereceğini düşünmüyorum.

3 Dönem kuralı uygulanacak mı?

Cevap: Evet uygulanacak, yeniden adaylık düşünen bazı belediye başkanları 'Anketlere göre belki uygulanmaz' algısı yaratıyor fakat genel merkezdeki kanı uygulanması yönünde.

{ "vars": { "account": "UA-28164355-1" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-DQTZ4JSXP4" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }