Bu protokol kapsamında 20 kursiyerin katılımıyla Plastik Doğramacı/PVC Doğrama-İmalat ve Montaj alanında mesleki eğitim kursu düzenlenecek.
İş Birliği Protokolü; KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı, İŞKUR İl Müdürü Servet Kaba ve Uzay Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Baştürk’ün katılımı ile KTÜ Rektörlük Binasında yapılan toplantıda imzalandı. Yerel işgücü piyasasının ihtiyaçlarını karşılamak ve gençlere yeni meslek edinme fırsatları sunmak amacıyla hayata geçirilen bu iş birliği 14 Ekim 2024 tarihinde başlayacak eğitim ile başlayacak.
İstihdam ve Sosyal Güvenlik Desteği
Protokol çerçevesinde düzenlenecek eğitimler, hem teorik hem de uygulamalı olarak beş ay sürecek ve toplamda 825 saatten oluşacak. Eğitimde kursiyerlere, KTÜ eğitmenleri ve Uzay Plastik A.Ş. uzmanları tarafından teorik ve pratik bilgiler sunulacak. Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlerin en az %60’ı, Uzay Plastik A.Ş. tarafından istihdam edilecek. Kurs süresi boyunca katılımcıların sigorta primleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Ayrıca her kursiyere günlük zaruri gider ödemesi yapılacak.
Kursiyer Seçimi ve Eğitim Süreci
Kursiyer seçimleri, işveren temsilcileriyle birlikte gerçekleştirilecek ve başarılı olan adaylar teorik ve uygulamalı eğitimlere katılacaklar. Teorik eğitim KTÜ’nün Hukuk Fakültesi’nde, uygulamalı eğitim ise Uzay Plastik A.Ş.’nin fabrikasında yapılacak.
Kursa başvurmak isteyenler, başvuru şartlarını www.iskur.gov.tr adresinden ya da Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden öğrenebilir ve başvurularını son başvuru tarihi olan 11.10.2024'e kadar tamamlayabilirler.